Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Večernji list BiH

Ustavni sud BiH: Odbijen zahtjev vlasti RS-a, 9. siječnja je neustavan

17.09.2016.
u 15:45

U tijeku je stanka plenarnog zasjedanja Ustavnog suda BiH na kojoj sudjeluje devet sudaca.

Ustavni sud BiH odbio je zahtjev za preispitivanje odluke Ustavnog suda Bosne i Hercegovine čime je konačno potvrđeno da se 9. siječnja smatra neustavnim, doznaje Večernji list BiH od izvora unutar Ustavnog suda. U tijeku je stanka plenarnog zasjedanja Ustavnog suda BiH na kojoj sudjeluje devet sudaca.

Tijekom dana Ustavni sud BiH treba razmotriti još informaciju o provođenju odluke oko 9. siječnja iz studenog prošle godine te će se suci očitovati i o zahtjevu da se zabrani održavanje referenduma u Republici Srpskoj zakazanog za sljedeću nedjelju 25. rujna.

Cijeli članak pročitajte OVDJE

Ključne riječi

Komentara 46

ZA
zagabria1
16:09 17.09.2016.

To je dobra odluka jer rezultat referenduma neće imati težinu, pa tako ni onaj najavljen o otcijepljenju RS. Ne smijemo dozvoliti otcjepljenje RS jer to znači veliku Srbiju na 70 km od Zagreba, protiv koje je palo u borbi toliko hrvatskih heroja.

Avatar Musashi
Musashi
16:08 17.09.2016.

Normalno da je ne ustavno, to što su proglasili toga dana nije nikada postojalo niti je imalo granice, što će reći da su proglasili nešto što će tek nastati odnosno što će osvojiti i etnički očistiti. K tome su to što su tada proglasili u ratu izgubili, tako da ovo što imaju poklonjeno im je od Amerike u Daytonu, da se primire, no vrag im nije dao mira pa su krenuli u rat ne Kosovu. Znaju oni to, no taj im datum treba da Daytonu uzmu vjerodostojnost za daljnje korake k odcjepljenju.

Avatar shime.zg
shime.zg
19:47 17.09.2016.

Kad taj referendum nema težinu čemu onda tolika panika? Zanimljivo je da se općenito ne gleda negativno na stvaranje granica unutar Velike Britanije, Španjolske, Italije ili tamo gdje islam nije u superiornom položaju, ali stvaranje ili ojačavanje granica prema islamu unutar BiH, Kosova a u budućnosti i Makedonije i drugdje u svijetu gleda se kao na kršenje najsvetijih tabua. Nestanak cijelih kršćanskih zajednica pred agresivnim islamizmom nitko ni ne primjećuje ali na podizanje žičane ograde ili stvaranje granice se gleda kao na stravičan zločin.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije