Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Vrlo smo blizu dogovora'

Još nema dogovora oko izbora tri ustavna suca, konzultacije se nastavljaju

Branko Bačić
Petar Glebov/Pixsell
06.07.2017.
u 16:10

Vrlo smo blizu dogovora, on nije usuglašen do kraja – kazao je Bačić

Vladajući i oporba danas su nastavili konzultacije oko izbora tri ustavna suca, no dogovor nije postignut pa se razgovori nastavljaju i idući tjedan. Očekuje se da bi se ustavni suci mogli izabrati idući petak na glasovanju, posljednji dan prije ustavne ljetne stanke u zasjedanju Sabora, a sve vodi ka tome da se neće uspjeti izabrati sva tri suca, već samo dva.

- Mi u HDZ-u želimo da izaberemo tri člana Ustavnog suda kako bi bio u punom sazivu jer držimo da potpuna ekipiranost Ustavnog suda doprinosi njegovoj efikasnosti i na tom tragu i razgovaramo s ostalim klubovima kako bi idući tjedan u petak glasovali o izboru članova Ustavnog suda. Nadamo se da ćemo do srijede imati usuglašen prijedlog – kazao je predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić, no ne želi reći za koje kandidate se zalaže HDZ, već tvrdi da tu odluku tek treba donijeti na sjednici Kluba.

- Mi preferiramo izbor tri suca i želimo da bude svih 13 sudaca i na tom tragu radimo, ali postoji i mogućnost da izaberemo i manji broj sudaca. Vrlo smo blizu dogovora, on nije usuglašen do kraja – kazao je Bačić, a predsjednik Kluba zastupnika SDP-a Arsen Bauk kaže da su dogovorili "66,6 posto".

- To znači da je izvjesno da postoji dovoljna podrška za dvoje kandidata i ako se ne dogovorimo oko trećeg kandidata, da ćemo izabrati u ovoj fazi dvoje kandidata – kaže Bauk.

Komentara 1

FT
feel_the_coruption
22:30 06.07.2017.

Trgovina se nastavlja...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije