Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OTVORENO
Povratak na članak

Ustavni stručnjak: Ako zastupnici podrže Milanovićevog kandidata, odluka bi bila srušena

Ustavni stručnjak Mato Palić je rekao ako Milanović predloži kandidata koji se nije javio na javni poziv, prekršit će zakon, ako zastupnici u Hrvatskom saboru podrže takvu odluku ta odluka bi bila srušena

Komentari 20

NE
Neo001
08:26 26.02.2021.

Slučajni šmrkavac je opet petjerao dozu ili je loša roba

VL
Avatar Perkovic Paraga
Perkovic Paraga
21:56 26.02.2021.

Zoran ce predloziti Mladena Bajica 🤩🤩

VL
Avatar Zagrebčanec
Zagrebčanec
07:19 26.02.2021.

Ustav je najviši pravni akt svake države i nikakav zakon ne može niti zabraniti niti ograničiti izravnu primjenu ustavnih normi! To elementarna "pravna logika" već je davno potvrđena u cijelom svijetu...osim očgledno ne ...i u Hrvatskoj!

VL
DO
Domumom
11:37 27.02.2021.

Ako predsjednik predloži adz kandidata sve je po zakonu, a za ustav putajte seksa i partijski usavni sud.

VL
DU
Deleted user
07:49 26.02.2021.

Kakav javni poziv? Pa da li si ti sa grane pao majmune jedan, pa znaš kako HDZ kadrovira, što imaš mozak ribice i pamćenje od 3 sekunde da se ne sjećaš da je prošli tjedan bez natječaja Dalička došla na čelo Podravke, bez natječaja je Herman preuzeo KBC Merkur, nemoj da te Tušek mora pitati kaj bi ti štel biti? Misliš da je slučajnost da od 5 ustavnih sudaca njih 4 vide svoje sinove kao zamjenike, kao da je to obiteljski biznis držati pravosuđe!

VL
Avatar madcap
madcap
13:42 26.02.2021.

Došao u emisiju o Ustavu, izgadio Milanovića, da bi potom rekao da nema dovoljno znanja o Ustavu RH da bi pitao ustavni sudac. Tako izgleda hadezejska prčvarnica, pravni stručnjak iz Osijeka, i ekonomski program iz Prnjavora.

VL
Avatar Krile102
Krile102
00:34 26.02.2021.

Eto tko nam predaje Ustavno pravo na fakultetu . Ljudi koji zakone niže razine razine stavljaju iznad Ustava .A da nije možda trebao Ustavni sud reagirati na zakone koji nisu u skladu sa Ustavom ? Samo zamuljujete stvari koje su jasne kao dan

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.