Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predsjednica podsjetila:
Povratak na članak

'Ustaškom režimu suprotstavili su se mnogi Hrvati i poginuli za ljudskost'

Izraelski predsjednik Reuven Rivlin održao je jučer na posebnoj komemoraciji u Jasenovcu govor bez popusta

Komentari 137

DU
Deleted user
00:18 26.07.2018.

Zašto onda nije pitao Josipovića u čijem stanu živi on i slični ''proleteri''???

VL
NE
nevjerujženikojalaže
23:47 25.07.2018.

1/2: u vojnim formacijama ndh bilo je 28 visokih časnika (oficira) židova. to su bili: nikola štajnfel, admiral i posljednji ministar oružanih snaga ndh; general ladislav aleman, pomoćnik glavara upravnog stožera i zamjenik zapovjednika garnizona u zagrebu; rikard kubin, admiral mornarice ndh; edgar angeli, kontraadmiral mornarice ndh; general julije fritz, zapovjednik desete domobranske divizije; general dr. milan praunšperger, zapovjednik pravnog odjela oružanih snaga ndh; glavnostožerni pukovnik ferdinand hala; glavnostožerni pukovnik dragutin helbiš; pukovnik julio reš, zapovjednik garnizona u koprivnici, kasnije zapovjednik paške brigade sa sjedištem u karlobagu; emanuel balei, pukovnik domobranstva i zapovjednik prve pješačke divizije; ing. hinko alabanda, djelatni pukovnik ustaške vojnice; oton čuš, pukovnik domobranstva; pukovnik ivan šarnbek, zapovjednik šeste pješačke divizije; pukovnik josip šolc, zamjenik zapovjednika prve hrvatske udarne divizije; pukovnik rudolf vanero, upravnik obavještajnog odjela ministarstva oružanih snaga ndh; pukovnik juraj-đuro iser, zapovjednik drugog domobranskog zbora; pukovnik jozef-josip metzger, zapovjednik četvrog hrvatskog zbora; pukovnik julio saš, zapovjednik drugog zaštitnog područja narodne zaštite; pukovnik mirko zgaga, zapovjednik prve pješačke divizije; pukovnik božidar zorn, najprije zapovjednik druge brdske brigade, kasnije zapovjednik devete brdske brigade, ..

VL
DH
dalibor.hren
08:12 26.07.2018.

Nadam se da će se osvrnuti i na beogradsku objavu iz 1942. u kojoj piše da je "U Beogradu pitanje jevreja rešeno"!?

VL
Avatar Ada
Ada
23:02 25.07.2018.

Je li rekao štogod o pojasu Gaze i kako drže Palestince u žilet žici? Ili o tome kako je Palestincima gotovo nemoguća misija izaći iz Betlehema u Jeruzalem automobilom, iako je udaljenost između ta dva grada samo nekoliko kilometara? Je li rekao štogod o tome kako dvoranu Kristove Posljednje večere čuva naoružani izraelski vojnik i kako hodočasnici katolici tamo ne smiju ni zapjevati duhovnu pjesmu? Je li rekao što o tome kako kupuju zemlju od muslimana i kršćana u bescjenje i za mjesec dana na tom mjestu niču njihovi gradovi pomoću kojih se šire? Je li rekao štogod o tome kako je Betlehem nekad bio većinski kršćanski grad, a danas je muslimanski zahvaljujući njima, koji su prognali Palestince, a kršćani su ih primali kao i danas u Europi izbjeglice?

VL
MI
mislav22
02:07 26.07.2018.

Opet se folira i glumaca. Bljak

VL
DU
Deleted user
07:58 26.07.2018.

Bili su ti partizani čudo od boraca, u samo par mjeseci razbacali ondašnje domomoljube usraše od Blajburga do Argentine od Argentine pa do Australije i nazad do Čilea. Ha Ha Ha bili su za usraše pravi tsunami,....

VL
DU
Deleted user
05:02 26.07.2018.

Židovi neka prvo pometu ispred svojih vrata a onda neka drugima drže predavanja(egzodus i protjerivanje domicilnog palestinskog naroda i ugnjetavanje bez granica iako Palestinci nisu odgovorni za drugi svjetski rat).Ovo "partnerstvo" će nas skupo koštati jer ko sa vragom tikve sadi,o glavu mu se lupaju.Mogli su svi oni svoje partnerstvo i prijateljstvo pokazati 1991-1995. Ne žurite kao guske u maglu...

VL
5S
505.scrtom
09:57 26.07.2018.

Židove mrziti a licemjerno sklapati ugovore sa njima ,kakali smo od veselja kada je trebao kupiti od njih zrakoplove.Što je loše u tome što nas Izraelci podsjećaju i na tamne strane u povijesti ,pa i i mi podsjećamo i na tamne strane komunizma ali su ipak došli u Hrvatsku zbog suradnje.

VL
Avatar rubinet
rubinet
10:19 26.07.2018.

Prijedlog naslova za naredni članak :"Komunističkom režimu suprotstavili su se mnogi Hrvati i poginuli za ljudskost"

VL
DU
Deleted user
07:52 26.07.2018.

Znači Tito, Partizani i Jugoslavija služe za dizanje političkog rejtinga ovoj slučajnoj državici.

VL
Avatar bokolo
bokolo
01:32 26.07.2018.

Dosli financijeri u Jasenovac...jel vas sada jasna ova igra?

VL
Učitelj
08:40 26.07.2018.

Poštovana gospođo Kitarović, vi ste u suprotnosti sami sa sobom i sa mnom. Ne možete pobjedom i tekovinom proglasiti režim koji je uspostavio odnosno obnovio negaciju hrvatske države, i to u puno pogubnijem obliku za veliki dio hrvatskog naroda nego Kraljevina Karađorđevića, to je naprosto falsifikat zdravog razuma, vi jednostavno niste normalni ako tako tvrdite. Ako je bila '45. čemu je trebala '91., ne može se dva puta biti u pravu. Mene i moje ne predstavljate, možete jedino predstavljati sebe i svoje. Mi našom pobjedom smatramo samo domovinski rat, ne i takozvani antifašizam u vašoj inačici, hvala na pažnji. Samo da dodam, ja ne sporim nikome da se zalaže i veliča propalu ESEFERJOT, i sve one privilegije koje im je ona donijela,to je legitimno pravo, ja razumijem njihovu ljubav i žal, to je bila njihova domovina. I mi smo žalili za NDH i strpljivo čekali priliku da je opet obnovimo, kakvu takvu. Ja bih bio prvi koji bih bio i za taj vaš režim da je to bila komunistička hrvatska država nasljednica NDH, da nije bila opet Jugoslavija, pa ja ne volim ni popine ni kapitaliste. Ali onda to treba tako otvoreno i reći, kao što mnogi komentatori na Indexu to otvoreno iznose, a ne miješati kruške i jabuke i vikati "i Sava Kovačević i Thompson". Ali kako je 1945. bila vaša pobjeda i naš poraz, tako je i 1995. bio vaš poraz i naša pobjeda. Pa sad vi procijenite tko je konačni pobjednik i tko je imao nit pobjede od početka, ali ne mogu biti dvije niti.

VL
NO
nogogaz
05:52 26.07.2018.

Uprkos svega Der Standard pise da je kolinda " sjenka iznad hrvatske" zbog njezinog stava o ustasima, thompsonu, osudjenim ratnim zlocincima....ali kad nema izraelskih lidera na posjesti, naravno.

VL
GV
golub Vaso
08:13 26.07.2018.

opet će pozvati našmrkanog bujanca na inauguraciju, ali i Židovi su potkupljeni prodajom letećih kanti

VL
IL
ilijan
07:00 26.07.2018.

Neka se lik zapita šta rade Palestincima! Zašto se naša politika tako pred svima povija!?

VL
ML
mladaklada
11:51 26.07.2018.

Jedino je šteta što se danas premalo Hrvata i nedovoljno suprotstavlja ustaškom režimu i ideji.

VL
DU
Deleted user
12:27 26.07.2018.

drvlje i kamenje po ustašama a niko da kaže počivali u miru božjem ...

VL
SU
suvaja
06:54 26.07.2018.

Kgk predstavlja zenski suncokret daklem suncokretinju okrece se kako se prividno krece sunce....ndh je bila humanija drzava od partizanske juge...ide u jasenovac u cetnicku laz....pa prijatelj hdz pupavac istu laz izgovara u hrvatskom drzavnom saboru o 25 000 ubijene djece...i nikom nista...neka kgk uzme jedan dan i posjeti barbarin rov u sloveniji pa ce vidjeti svojim ocima sa umjetnim trepavicama razmjere prave strane povijesti partizana ...vidjeti ce djevojacku kosu spletenu u pletenicama...kosa njihova jos uvijek je ziva...a kad najesen posjeti evropejca vucica???? neka mu postavi uvjet vracanja ukradene arhive ndh...a svim sinovima partizana narediti da vrate zidovima stanove u kojima zivi...zasto sa zidovskim predsjednikom nije otisla na konc logor goli otok..a ne smije se tamo vruce joj je... prava strana je ona koja je pravedna ..a partizanska strana je jos okrutnija strana nacionalsocijalizma...itd

VL
BA
bakulušić
10:16 26.07.2018.

Ustaškom režimu suprostavili su se mnogi Hrvati čija djeca i potomci i danas vladaju Hrvatskom pomno pazeći da se neprijatelj ne uvuče u državnu službu, diplomatska predstavništva, medije i politiku, koristeći pri tome metodu pažljivog odabira, kontrolu "autobusa" i pravovremeno isključivanje mikrofona. Ništa nas ne smije iznenaditi! Čuvari revolucije su budni i noću i danju. Osobito su budni oni koji čuvaju istinu o hrvatskom antifašizmu i nikada neće dopustiti reviziju povijesti o velikim stradanjima Srba, Roma, Židova i poštenih Hrvata. Imajte povjerenja u nas!

VL
DU
Deleted user
05:08 26.07.2018.

Došli nam predavanje držati oni koji su prije mjesec dana pobili 60 a ranili 350 nenaoružanih palestinskih civila na palestinskoj zemlji.Jasenovac je nešto poput spuštanja na Mjesec,WTC i slično.Oni bi htjeli "zacementirati" povijest i zabraniti svako istraživanje.Šta je rekao Gebels:Što je veća laž to će mase u nju lakše povjerovati...Spoznajte istinu...

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.