Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOBILA HRVATSKO DRŽAVLJANSTVO

Uspjeh u KBC Zagreb: Mileva dobila bubreg i jetru u operaciji koja je trajala više od 8 sati

Vintjan: Milevi Šimetić Saliji preostaje nekoliko mjeseci života, ukoliko uskoro ne primi jako skupi lijek
Foto: Sasa Miljevic/PIXSELL
1/4
23.08.2023.
u 12:37

Operacija je trajala više od osam sati i Mileva se trenutno nalazi na intenzivnom odjelu.

Mileva Simetić Saliji (26), mlada majka iz Pule uspješno je operirana u KBC-u Zagreb.

Dobila je jetru i bubreg, a samo par sati ranije, ne znajući da će se donor pronaći, Mileva je primila i skupu injekciju koja ju je trebala održavati na životu dok se ne pronađe donor, javljaju 24 sata. Operacija je trajala više od osam sati i Mileva se trenutno nalazi na intenzivnom odjelu.

VEZANI ČLANCI

Mileva je majka dječačića Luana i boluje od hiperoksalurije tipa 1 zbog koje su joj se stvarali kamenci i propadali organi. Oticali su joj udovi i stvarale rane po tijelu. Nije mogla više hodati niti držati svoje dijete. Mileva nije bila hrvatska državljanka i u manje od mjesec dana nakon što je priča završila na 24 sata dobila je državljanstvo te je na koncu došlo i do transplantacije.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije