Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BRDO ŠIBANICA

Uspješna intervencija: HGSS-ovci spasili muškarca koji se ozlijedio na brdu kod Metkovića

Foto: HGSS
1/5
24.04.2023.
u 11:41

Do ozlijeđenog su prve došle supruga i kćeri te još jedan planinar, koji su ga pokušali spustiti do ceste što im nije uspjelo zbog težine ozljede, pa su odlučili pozvati 112 i zatražiti dolazak HGSS-a

Uspješna akcija spašavanja odvila se tijekom ovog vikenda na brdu Šibanica iznad Metkovića kada je Hrvatskoj gorskoj službi spašavanja (HGSS) stigla dojava o unesrećenom muškarcu

Dojava je HGSS-u stigla u subotu oko 19.40 sati, nakon čega je odmah na teren izašlo tri pripadnika HGSS-a Neretva, a pomoglo im je i šest članova DVD-a Metković. S obzirom da su razgovarali s njim putem mobitela, ubrzo su ustanovili kako se muškarac nalazio na granici s Bosnom i Hercegovinom te je na teren izašlo još osam pripadnika HGSS-a Čapljina. 

Galerija: Akcija spašavanja kod Metkovića

1/5

''Do ozlijeđenog su prve došle supruga i kćeri te još jedan planinar, koji su ga pokušali spustiti do ceste što im nije uspjelo zbog težine ozljede, pa su odlučili pozvati 112 i zatražiti dolazak HGSS-a. Pripadnici DVD Metković prvi su stigli do unesrećenog, kratko iza njih stižu i pripadnici Ispostave Neretva koji osobi saniraju i imobiliziraju ozlijeđenu nogu te pripremaju za transport. Pripadnici HGSS Čapljina uskoro stižu s nosilima uz pomoć koje osobu spuštaju do ceste gdje je dalje preuzimaju djelatnici Zavoda za Hitnu medicinu Dubrovačko-neretvanske županije Ispostava Metković'', izvijestio je HGSS.

''Bitno je i naglasiti kako se i u ovom slučaju pokazalo kako rad, suradnja i spašavanje u HGSS-u ne poznaje granice što su još jednom dokazali pripadnici Hercegovačke gorske službe spašavanja koji su pomagali u akciji spašavanja u graničnom području'', dodali su.

>> VIDEO Zapalio se ogromni zmaj za vrijeme predstave u Disneylandu, posjetitelji morali napustiti park

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije