Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Uspjeh za Hrvatsku: Samo je jedna europska regija ostala u 'zelenom' i nalazi se kod nas

Naime, prije nekoliko dana je načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac rekao kako nema tajne uspjeha, ali da u županiji imaju sustav koje je vrlo kompetentan te da imaju ljude koji neprestano rade i prate gdje se virus širi.
14. listopada 2020. u 19:48 17 komentara 23053 prikaza
Mapa Europe o koronavirusu
Foto: Diplomatie.belgium.be

Belgijsko savezno ministarstvo vanjskih poslova objavilo je ažurirani popis zemalja po zonama s obzirom na njihovu epidemiološku situaciju. Naime, na stranici se mogu pronaći detaljne informacije i karta koja prikazuje kakvo je stanje u pojedinoj državi. 

Mapa Europe o koronavirusu U zelenom Karta Europe otkriva tko se najbolje bori protiv korone, dvije hrvatske regije u samom su vrhu

Ono što je posebno zanimljivo jest da je na karti Europe jedino Istra označena zelenom bojom koja predstavlja mogućnost putovanja bez ikakvih ograničenja. 

Sve ostale države označene su crvenom bojom (koja označava nemogućnost putovanja) i narančastom bojom (može se putovati uz dodatan oprez). Također, povratak iz crvenih područja podrazumijeva testiranje i karantenu, a iz ostalih ne. 

Istra je označena zelenom bojom | Autor : Diplomatie.belgium.be Foto: Diplomatie.belgium.be

Naime, klikom na Istru prikazuje se prozorčić na kojemu piše kako je putovanje u to područje dozvoljeno bez ikakvih ograničenja. Isto tako, navodi se kako po povratku u Belgiju nije potreban COVID negativan test, ali ni karantena. 

Već nekoliko dana se piše o tome kako Istra uspijeva imati tako mali broj novooboljelih.

Split: Gužva u trajektnoj luci nakon povećanja broja zaraženih koronavirusom TEŠKA SITUACIJA ZA HRVATSKU I Belgija stavila Splitsko-dalmatinsku i Šibensko-kninsku županiju na crvenu listu

Naime, prije nekoliko dana je načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac rekao kako nema tajne uspjeha, ali da u županiji imaju sustav koje je vrlo kompetentan te da imaju ljude koji neprestano rade i prate gdje se virus širi.

VIDEO: Mogu li se simptomi koronavirusa pojaviti i odmah nestati?

 

WhatsApp
STVORILI PANIKU
Bijesni korisnici prelaze na druge servise: WhatsApp odgodio najavljene promjene
PRIPREMA VOZILA
Doznajte kako kvalitetno pripremiti vozilo za zimsku vožnju i osvojite vrijedne nagrade
  • Payback:

    Dobro da se to sad bude oznacavalo korektno po administrativnim jeinicama drzava. A ne kao sto su to cinili vlasti Austrije i Slovenije. Doduse, "jako su daleko, pa nisu skuzili"...ali dolazi zima...pa cemo vidjeti tko ce doci na skijanje

  • Pazin:

    pokušat ću preduhitriti "teoretičare": Istra testira isto koliko i ostatak Hrvatske, dio istarskih testova se odrađuje i u Zagrebu kao i svi ostali!

  • genadij:

    Ovakva grafika sa jarkim bojama je samo još jedan doprinos korona histeiji. Preživeli smo i svinjske i ptičje, pa bumo i ovu bedastoću.