Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SJEDNICA VLADE

Plenković: Ovaj Božić neće biti kao dosadašnji. Ako ne bude pomaka ovaj tjedan, idu nove mjere

Vlada donijela odluku o proglašenju isključivog gospodarskog pojasa na Jadranu
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
14.12.2020.
u 13:00

– Jasno je da ovaj Božić neće biti kao dosadašnji, to je u svakom slučaju izvjesno. Pozivam sve da izbjegnu veća obiteljska okupljanja jer se širenje zaraze u krugu obitelji najlakše događa – poručio je premijer Andrej Plenković

Vlada je usvojila izvješće o procesu konzultacija i prijedlog Odluke o proglašenju isključivog gospodarskog pojasa (IGP). Sjednica Vlade počela je u 13 sati, a iz Ureda predsjednika Vlade najavljeno je da će se premijer Andrej Plenković u 15 sati obratiti javnosti s detaljima vezanima uz ovu temu.

Danas će poslati i zahtjev predsjedniku Sabora za održavanjem izvanredne sjednice Sabora. Istaknuo je dvije važne stvari o kojima bi se trebalo glasati na toj sjednici – izglasavanje Odluke Vijeća o sustavu vlastitih sredstava Europske unije te usuglašavanje sa susjednim zemljama o proglašenju isključivog gospodarskog pojasa.

Plenković se na samom početku sjednice osvrnuo na lošu epidemiološku situaciju u Hrvatskoj. Naglasio je važnost pridržavanja epidemioloških mjera, ali je upozorio i na mogućnost novih restrikcija.

– Nažalost, epidemiološka situacija i dalje je nepovoljna. Još uvijek imamo rast broja zaraženih, mali, ali je rast. Slična je situacija i s brojem umrlih. S tim ne možemo biti zadovoljni. Potrebno je, uz ukupno pridržavanje mjera od naših građana, učiniti i dodatne napore. Vjerojatno je da ćemo, ako ne uspijemo smanjiti brojke, sadašnje mjere morati produljiti. Ako u ovih tjedan dana koji su pred nama ne vidimo pomake, moguća su i nova ograničenja o kojima sada raspravlja Stožer – kazao je premijer.

– Jasno je da ovaj Božić neće biti kao dosadašnji, to je u svakom slučaju izvjesno. Pozivam sve da izbjegnu veća obiteljska okupljanja jer se širenje zaraze u krugu obitelji najlakše događa – dodao je.

 

Više informacija o tome što znači proglašenje isključivog gospodarskog pojasa možete pronaći ovdje.

Komentara 65

TO
tomislav10
14:16 14.12.2020.

Lako je njima donositi nove mjere, između ostalog i zabranu napuštanja prebivališta, kad se te nove mjere na njih ne odnose.

NA
nathan
14:00 14.12.2020.

Drzavni zavod za statistiku kaze da u prvih 10 mjeseci 2020 nema nikaj vise umrlih osoba nego prijasnjih godina. Nema nikakve epidemije a kamoli pandemije. izvor: dzs.hr/Hrv_Eng/Pokazatelji/MSI%20STANOVNISTVO.xlsx

BR
Branitelj2020
13:22 14.12.2020.

Koja lažna predstava Plenkovića i ostalih Buresselskih slugu.. Iskuljučivi gospodarski pojas u kojem ribarice iz EU mogu loviti kako žele. bilo bi smješno da nije žalosno. Da li je 15.000 hrvatskih branitelja dalo svoj život da bi Plenković tako poklanjao hrvatski suverenitet.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije