Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GENERALNA SKUPŠTINA

Zelenski pred UN-om: Pitajte ruske dužnosnike zašto su toliko opsjednuti s kastracijom

21.09.2022.
u 23:20

Ruski predsjednik Vladimir Putin najavio je u svojem govoru u srijedu ujutro djelomičnu mobilizaciju.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski održao je govor na 77. Generalnoj skupštini Ujedinjenih naroda. Govor je ranije snimljen.

"Pozdrav svima, Zahvaljujem vam što smo ujedinjeni u želji za mirom. Zločin je počinjen protiv Ukrajine. Zločin je počinjen protiv života naših ljudi. Zločin je počinjen protiv naših žena i naših muškaraca. Ukrajina traži kaznu za krađu našeg teritorija. Tražimo kaznu za ubojstvo naših ljudi", kazao je Zelenski.

"Ukrajina želi mir. Europa želi mir. Svijet želi mir. Vidimo tko jedini ne želi mir. Znamo da postoji samo jedini entitet koji je sretan s ratom.  Ukrajina koristi svoje pravo na samoobranu i nitko nam ne može prigovoriti da se mi ne možemo boriti za svoju slobodu i neovisnost. Povelja UN štiti jedinstvenost granica. Povelja UN uvjetuje dostojanstvo ljudskog života. Mi nismo provocirali ovaj rat. Sudjelovali smo u 88 mirovnih pregovora sve do 24. veljače", objasnio je.

Pozvao je da se Rusiju izolira sve dok ne prestane rat. Podsjetio je da je Rusija i dalje stalna članica Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda te da sukladno tome ima pravo na veto. Zelenski je kazao da Rusi ne bi smjeli uživati ni u turističkim posjetima zemljama koje cijene mir.

"Rusija treba platiti za svoj rat. To je jedna od najgorih kazna za ruske dužnosnike, koje cijene novac više od svega. Dok ovdje traje Generalna skupština,  u ukrajinskom gradu Izjumu se događa ekshumacija tijela iz masovne grobnice. Žene, djece, muškarci, vojnici i civili. Tamo je muškarac kojeg su kastrirali prije nego su ga ubili. Pitajte ruske dužnosnike zašto su toliko opsjednuti s kastracijom da to rade drugima. Ruska vojska je bila duže u Izjumu duže nego u Buči i ta tijela nisu bila na ulicama već su bila pokopana. Oni čine masovna ubojstva  svugdje. Mi moramo štititi život svugdje", kazao je Zelenski.

Ustvrdio je da se Rusija boji mirovnih pregovora.

"Boji se svega, kao i pravi agresor. Rusija želi provesti zimu na okupiranom teritoriju. Rusija želi provesti referendum na okupiranim područjima i mobilizaciju. Ovo je rat za život. Trebamo oružje, opremu kako bi oslobodili naš teritorij. Trebamo financijsku pomoć kako bi imali stabilnost sustava. "

Podsjećamo, govor ukrajinskog predsjednika dolazi samo dan nakon govora ruskog predsjednika Vladimira Putina koji je najavio djelomičnu mobilizacija 300 000 vojnika, kao i referendume na okupiranim teritorijima koji će označiti njihovo pridruživanje Rusiji.

Komentara 23

PR
prahrvat
23:31 21.09.2022.

Svatko normalan je na strani žrtve i branitelja, a gade mu se okupatori tuđe zemlje. Neka vas Bog čuva 🇺🇦🇭🇷🇺🇸🇪🇺

DU
Deleted user
23:51 21.09.2022.

Htijeli mi to priznati ili ne Nijemci drže rusima lampu cijelo vrijeme, prvo su jedino Nijemci bili protiv Ukrajine u NATO, zatim cvile za ruskim plinom, i na kraju zavlače sa isporukom ozbiljne količine oružja Ukrajini. Zelenski srećom ima Istolnu Europu, USA i UK kao velike donatore, a vrijeme je da Njemačka, Francuska, Italija, Španjolska ozbiljnije zagreabe u zalike i pošalju velike količine oružja Ukrajini.

PD
plavi-devet
23:54 21.09.2022.

Na vjesala s ruskim trolovima. Jednog dana, visjet cete. Sigurno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije