Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
8. sjednica vlade

Zakon o obnovi: Vlada prihvatila dio amandmana

Zagreb: 7. sjednica Vlade Republike Hrvatske
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
09.09.2020.
u 15:40

Ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat rekao je da je zaprimljeno 183 amandmana od čega se neki od njih sadržajno podudaraju

Na dnevnom redu 8. sjednice Vlade bio je prijedlog zaključka o davanju prethodne suglasnosti predstavniku Vlade Republike Hrvatske za prihvaćanje amandmana drugih predlagatelja na Konačni prijedlog zakona o obnovi zgrada oštećenih potresom na području Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske županije i Zagrebačke županije.

Uoči sutrašnje rasprave u Saboru o amandmanima, premijer Andrej Plenković na sjednici Vlade uvodno je rekao kako je cilj da zakon o obnovi bude kvalitetan i održiv te da dugoročno osigura obnovu Zagreba i još dvije županije. 

"Smatramo da je pristup koji smo zauzeli uključiv, štoviše konsenzualan i zbog toga smo se odlučili prihvatiti prilično velik broj amandmana", rekao je. 

Ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat rekao je da je zaprimljeno 183 amandmana od čega se neki od njih sadržajno podudaraju, a Vlada je spremna u potpunosti njih oko 30 u potpunosti te nekoliko djelomično. Djelmično su prihvaćeni amandmani Ljubice Lukačić, Domagoja Hajdukovića i Natalije Martinčević, a ministar Horvat tvrdi kako su se prilikom odluke o prihvaćivanju rukovodili prijedlozima određenih stručnih tijela. 

"Tokom sutrašnjeg predstavljanja ovih amandmana u Hrvatskom Saboru mi ćemo predstaviti na koji bismo način usuglasili konačnu izrijeku članaka zakona, a u skladu ili djelomično u skladu s predloženim amandmanima", rekao je Horvat, a potom je usvojen zaključak o davanju prethodne suglasnosti predstavniku Vlade za prihvaćanje amandmana drugih predlagatelja. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije