Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 81
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tema je i proračun

Plenković: Žice na granici s BiH nikad nisu bile politika ove Vlade, odbacujem lažne teze

Zagreb: Premijer Plenković na Vladi najavio povećanje plaća
Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL
1/7
27.09.2023.
u 09:16

Na sjednici Vlade na dnevnom redu je prijedlog zakona o kibernetičkoj sigurnosti (EU) te  polugodišnji izvještaj o izvršenju Državnog proračuna. Vlada će se i očitovati Hrvatskome saboru na prijedlog 37 oporbenih zastupnika za pokretanje pitanja povjerenja ministru vanjskih i europskih poslova Gordanu Grliću Radmanu.

 Vlada je počela obraćanjem premijera Andreja Plenkovića o aktualnim pitanjima. Premijer se pohvalio rezultatima u turizmu i pohvalio ministricu, te sve turističke djelatnike. Čestitao je i hrvatskim policajcima Dan policije – sveti Mihovil, zahvalio im na naporima da očuvaju našu granicu sigurnom, te istaknuo kako odbacuje 'sva nagađanja o žicama na granici s BiH, to nije niti je ikada bila politika ove Vlade. Ovim otklanjam lažne teze koje neki akteri, prvenstveno bivši ministar, puštaju u eter'.

Najavio je i sutrašnje izglasavanje čak 9 poreznih zakona u Saboru kojima bi se trebale, kako planira Vlada, povećati plaće građana. 'Pokazujemo da mjere koje poduzimamo imaju direktan utjecaj na povećanje plaćanja građana, dajemo fiskalnu autonomiju lokalnim jedinicima i omogućujemo i njima da utječu na povećanje plaća, prostora ima više nego dovoljno. Apeliram na njih da vode računa o tome', rekao je. 

Premijer se ostvrnuo i na cijene goriva koje su ovog tjedna opet porasle, te istaknuo kako su one 'zahvaljujući mjerama Vlade i dalje niže od 10 do 15 centi po litri'.

'Vlada odbija prijedlog skupine oporbenih zastupnika za opozivom ministra Grlića Radmana, ali i ustvrđuje da je ministar propustio upisati sve podatke u imovinsku karticu. On će to sve ispraviti', rekao je Plenković, a prijedlog za odbijanje zahtjeva 37 oporbenih zastupnika je jednoglasno usvojen. 

Podsjetimo, saborski zastupnik Mosta Marin Miletić izvijestio je u petak da je Klub Mosta prikupio 37 potpisa zastupnika za opoziv ministra vanjskih i europskih poslova Gordana Grlića Radmana, zbog propusta u ispunjavanju imovinske kartice. Ministar Grlić Radman suvlasnik je tvrtke Agroproteinka koja ima koncesiju Ministarstva poljoprivrede za odvoz i zbrinjavanje lešina uginulih životinja. Od 2019. do 2023., primio je dividende u iznosu od 2.11 milijuna eura, koje nije naveo u svojoj imovinskoj kartici iako je trebao. Taj slučaj razmatra i Povjerenstvo za sprječavanje sukoba interesa.

VEZANI ČLANCI 

Komentara 10

Avatar Original_Brexit
Original_Brexit
10:06 27.09.2023.

Izgradnja zida i žice bi morala biti politika ove vlade. Koji egomanijak. Ljudi pate. A vi ništa ne poduzimate. Odnosno nedovoljno. Koji je izgovor? Nećeš zid prema Hrvatima u BiH. Super. Zid ionako treba na dijelovima gdje žive muslimani i Srbi. Tamo je najkritičnije. Izgradi tamo zid i zaustavi invaziju.

DU
Deleted user
11:35 27.09.2023.

Plenkiša,Božinović i Co. su zabili čavao u lijes HDZu u Karlovačkoj županiji.Lako je palamudit sa Pantovčaka i iz Samobora.Na žalost Karlovac,Slunj,Plitvice postaju ovakvom politikom hr. Lampadusa.Tome se mora milom i silom stati na kraj.

Avatar canned heat
canned heat
11:52 27.09.2023.

Bitno da si ti digao ogradu na trgu sv. Marka. Slava Andreju junačini!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije