Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sjednica Vlade

Plenković: Dosadilo mi je odbijati pa sam se rukovao s Milanovićem, ali vi to nemojte činiti

Zagreb: U Banskim dvorima održana je 9. sjednica Vlade Republike Hrvatske
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/6
10.09.2020.
u 11:49

Premijer o iskrcanim lubenicama pred Vladom: Božinoviću, neka MUP napravi plan sigurnosti

Na današnjoj sjednici Vlade iznesene su informacija o aktualnom stanju vezanom za koronavirus u Hrvatskoj, a razmotren i je i Nacrt prijedloga polugodišnjeg izvještaja o izvršenju Državnog proračuna za prvo polugodište 2020. godine.

– Prvo moram zahvaliti ovim novopečenim europskim ekspertima za poljoprivredu na isporuci lubenica pred Vladom. Ministre Božinoviću, molim vas da MUP napravi jedan plan sigurnosti prostora ispred Vlade na Markovu trgu jer ovo je umjesto lubenica moglo biti nešto drugo. Što se tiče demokracije da, a što se tiče sigurnosti, ponašat ćemo se kao i druge zemlje jer ovoga drugdje baš i nema – kazao je na početku sjednice premijer Andrej Plenković.

 

Premijer je potom ponovio kako je povjerenstvo  zaprimilo ponude za nabavu borbenih aviona

– Sljedeća tri mjeseca trajat će proces evaluacije tih ponuda. Novo povjerenstvo smo imenovali, tko je u njemu htio sudjelovati, sudjeluje, a oni koji nisu imat će prigode iznijeti svoj stav na tijelima poput saborskog Odbora za obranu i iznijeti mišljenje na Vijeću za obranu. A Vlada će donijeti konačnu odluku o kupnji aviona – dodao je Plenković te zahvalio ministru Fuchsu i svima u sustavu obrazovanja na početku školske godine.

– Nadamo se da će uz odabrani model A, koji je odabrala većina škola, uz pridržavanje mjera sve proći dobro. Vodimo računa o odgovornosti, higijeni, distanci i dezinfekciji. Nemojte se rukovati. Ja sam se neki dan rukovao jer mi je već dosadilo odbijati rukovanje s predsjednikom Milanovićem. Ali nemojte se rukovati, slušajte ministra Beroša i naše epidemiologe – kazao je premijer.

Izvijestio je kako u Saboru traje rasprava o Zakonu o obnovi zgrada oštećenih u potresu te kako sutra očekuje izglasavanje tog zakona uz veliku potporu.

Ministar zdravstva Vili Beroš priopćio je kako je u svijetu broj zaraženih koronavirusom premašio 27 milijuna, a broj preminulih je gotovo 900 tisuća.

– U posljednja 24 sata zabilježen je 291 novi slučaj zaraze, a broj aktivnih slučaja je 2567. Zabilježeno je dosad 12.917 zaraženih osoba. Ukupno je testirano 205.256 osoba, a od toga 4118 u posljednja 24 sata. U proteklih tjedan dana pozitivno je 108 zaposlenika zdravstvenog sustava, dok ih je 631 u samoizolaciji. U KBC-u Split osigurani su dodatni kapaciteti za zaprimanje pacijenata pozitivnih na COVID-19 – kazao je Beroš te zamolio roditelje da vode računa o higijeni zaštitnih maski djece.

10.09.2020., Zagreb - U Banskim dvorima odrzana je 9. sjednica Vlade Republike Hrvatske. Photo: Patrik Macek/PIXSELL
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Šef Nacionalnog stožera Davor Božinović rekao je da su inspekcije prošli tjedan provele više od 32 tisuće nadzora, a izdano je 1400 upozorenja.

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs izvijestio je da su napravili aplikaciju putem koje svakodnevno dobivaju informacije iz škola.

– Imamo 72 oboljela učenika, zatim 74 učitelja i nastavnika, a nenastavnog osoblja 14 – rekao je.

10.09.2020., Zagreb - U Banskim dvorima odrzana je 9. sjednica Vlade Republike Hrvatske. Photo: Patrik Macek/PIXSELL
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Na kraju sjednice premijer Plenković još se jednom osvrnuo na Sinčićev performans pred Vladom.

– Moramo misliti i o sigurnosti novinara i građana, prolaznika. Nije normalno da se netko kombijem zalijeće velikom brzinom u suprotnom smjeru pred zgradom Vlade. Dosta putujem, no ovo još nisam nigdje vidio – kazao je Plenković.

Komentara 12

DU
Deleted user
13:45 10.09.2020.

Zašto nam je predsjednik tako bandoglav.

Avatar Mamlazac
Mamlazac
15:17 10.09.2020.

Bolje lubenice nego "Covidioti" , meni drazi populizam a i bezopasan za covjecanstvo.

Avatar YUKA1962
YUKA1962
12:49 10.09.2020.

Dajte,najte! Prije neki dan se Premijer rukovao sa Janezom!!!???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije