Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VEČERNJI TV

Bakić iz Možemo!: Još uvijek smo oprezni, Sokol: HDZ je jedina stranka koja pokriva cijelu Hrvatsku

Praćenje lokalnih izbora u studiju Večernjeg lista
Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
16.05.2021.
u 22:38

Političari Siniša Hajdaš Dončić, Damir Bakić, Tomislav Sokol i Igor Peternel komentirali su prve službene rezultate koje je objavilo Državno izborno povjerenstvo.

U studiju Večernjeg TV bili su potpredsjednik SDP-a Siniša Hajdaš Dončić, saborski zastupnik Damir Bakić iz stranke Možemo!, europski parlamentarac Tomislav Sokol iz HDZ-a te Igor Peternel iz Domovinskog pokreta.

Prema prvim službenim rezultatima, u četiri najveća hrvatska grada vode Tomislav Tomašević (40,68%) u Zagrebu kojeg prati Jelena Pavičić Vukičević (16,57%), Ivica Puljak (28,88%) u Splitu kojeg prati Vice Mihanović (20,55%), Marko Filipović (29,78%) u Rijeci iza kojeg slijedi Davor Štimac (16,92%)  te Ivan Radić (41,33%) u Osijeku iza kojeg slijedi Berislav Mlinarević (18,62%). 

Tomislav Sokol iz HDZ-a zadovoljan je rezultatom - Pokazalo se da je HDZ jedina stranka koja je relevantna na nacionalnoj razini. 

-Doista će se Hrvatska zaplaviti u punom smislu te riječi, nadodao je. 

Siniša Hajdaš Dončić kaže da nisu razočarani iz SDP-a- Ja ne vidim da je to neki preloš rezultat. Pozvat ću birače i glasače Joška Klisovića da glasuju za Tomislava Tomaševića, bez fige u džepu.

-Drugi krug, novi špil karata, rekao je i istaknuo zadovoljstvo time što se politika mijenja. 

-Ja uopće nisam nezadovoljan, više manje, sve je ostalo isto, rekao je. 

Damir Bakić iz stranke Možemo! vrlo je zadovoljan rezultatima. - Još uvijek smo oprezni s iščekivanjem konkretnih rezultata.

-Ovo što sada imamo je uspjeh, rekao je i zahvalio se svima koji su sudjelovali u kampanji. 

Igor Peternel iz Domovinskog pokreta kaže da će vidjeti do kraja, kada se zbroje svi rezultati, kako će se pozicionirati Miroslav Škoro.

-Ovo je bila nevjerojatno teška godina, rekao je i osvrnuo se na sve krize u ovoj godini te objasnio kako su se ove godine uspjeli izgraditi kao stranka.

-Nadam se da će gospodin Škoro ući u drugi krug, dodao je. 

Tomislav Sokol nije želio komentirati pitanje hoće li surađivati s Domovinskim pokretom. Predviđa bolje rezultate nego prošlih godina te je primjetio da je HDZ jači nego ikad u određenim županijama.

- HDZ je jedina stranka koja pokriva cijelu Hrvatsku, rekao je. 

-Ajmo vidjeti kada dođu službeni rezultati, rekao je Hajdaš Dončić, nakon što je pomalo izignorirao pitanje koliko je stabilna pozicija Peđe Grbina. 

-Ljudi se mijenjaju, politika se mijenja. Partneri se mijenjaju - nadodao je te istaknuo zadovoljstvom dobrim rezultatima stranki centra i ljevice. 

-Apsolutno smo spremni na suradnju sa svim strankama lijevo od centra, rekao je Bakić iz Možemo! te nadodao i objasnio koliko su im važni mjesni izbori. 

Na pitanje što Zagrepčani mogu očekivati, Bakić je odgovorio da su ponudili  obnovu vjere građana da je moguće biti pošten te da će inzistirati na povjerenju građana.

- Veseli nas jako dobar rezultat u Pazinu, dodao je te objasnio kako su zadovoljni uspjehom u svih sedam gradova u kojima djeluju.

Peternel je rezultate HDZ-a ocijenio lošima te je rekao da ne vidi baš razlog za zadovoljstvo. -Ja ne vidim osobit razlog za zadovoljstvo gospodina Sokola, rekao je. 

-Mi smo za sada treća stranka u parlamentu, rekao je Peternel te objasnio da ne očekuju čuda te da ništa ne ide preko noći, aludirajući na to koliko je Domovinski pokret mlada stranka.

-Vidim da se kolege više bave HDZ-om nego svojom strankom, rekao je Sokol te nadodao da bi se mjesni odbori mogli ukidati.

-Drugi se love za slamke, ali činjenica je da je HDZ najjači, dodao je. 

Bakić mu je odgovorio - Vrijeme je za pravu promjenu. 

Bakić je na pitanje je li kampanja bila prljava odgovorio da nije siguran, ali da su iz Možemo! vrlo tužni jer su cijelo vrijeme bili izloženi spletkama. Dok su se drugi bavili njima, oni su se bavili samim sobom, objasnio je Bakić. 

-Ja ovu kampanju ne vidim prljavo, rekao je Peternel i usporedio kampanju u Zagrebu s kamilicom.

-To je razlog dobrom odazivu, rekao je.

Hajdaš Dončić rekao je da SDP očekuje ispunjavanje šansi u Varaždinskoj i Zagrebačkoj županiji.

-Odlični rezultati na županijskoj razini, rekao je Sokol te objasnio da se stvorila percepcija da su promjene nužne te da se Tomašević tu uspio nametnuti. Očekuju pobjedu u Osijeku, a smatra da su odlične šanse i u Splitu. 

-Imamo plan proširiti djelovanje u druge centre, rekao je Bakić te objasnio da će tako graditi svoje grupe.

-Mi nemamo prioritete takve vrste, rekao je Bakić na pitanje žele li preuzeti primat SDP-u.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije