Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POSJETIO IZLOŽBU U MSU

Plenković komentirao Škoru, Filipovića i Kurza pa otkrio: Dosad smo naručili 8,7 mil. doza raznih cjepiva

Zagreb: Plenković obišao izložbu Nastaviti će se...Strip i vizualna kultura u Hrvatskoj
Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL
1/4
13.03.2021.
u 13:05

Bio je kandidat za gradonačelnika Osijeka. Sad želi biti gradonačelnik Zagreba. Želi biti neka bijedna kopija, istaknuo je Andrej Plenković govoreći o kandidaturi Miroslava Škore

Predsjednik Vlade Andrej Plenković obišao je danas u društvu ministrice kulture Nina Obuljen Koržinek. izložbu "Nastavit će se ...Strip i vizualna kultura u Hrvatskoj" u Muzeju za suvremenu umjetnost (MSU). 

Na samom početku konferencije za medije osvrnuo se na izložbu i istaknuo važnost hrvatskih umjetnika u povijesti stripa. Naveo je kako je hrvatska Vlada i za vrijeme koronavirusa podržavali muzeje.  Kazao je kako je on sam bio kolekcionar Alan Forda, no i da je čitao brojne druge stripove. 

13.03.2021,Zagreb - Predsjednik Vlade RH Andrej Plenkovic posjetio je u Muzeju suvremene umjetnosti izlozbu Nastaviti ce se...Strip i vizualna kultura u Hrvatskoj nakon cega je dao izjavu za novinare. Photo: Zeljko Hladika/PIXSELL
Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL

- Voljan sam se cijepiti AstraZenecom - kazao je i dodao da će se cijepiti s bilo kojim cjepivom koje bude dostupno. 

- Hrvatska, kao i brojne druge članice, nezadovoljna je količinom cjepiva koju smo dobili. Kad smo naručivali išli smo logikom da će AstraZeneca biti prva. Zato smo od njih naručili najviše. Prvi je dopuštenje dobio Pfizer, pa onda Moderna. Stalno povećavamo broj narudžbi. Dosad smo naručili 8,7 mil. doza raznih cjepiva - kazao je i dodao da je u stalnom kontaktu sa Sebastianom Kurzom. 

VIDEO: Plenković u Bruxellesu o kritikama oko nabave cjepiva, snimio: Tomislav Krasnec

Naveo je kako je on na sastanku tražio neki korektivni mehanizam kako bi one zemlje koje imaju više dale onima koje imaju manje. Dodao je kako će sastanak o tome biti za dva tjedna. 

- Nitko ne može imati predvidljiv scenarij isporuke. Mi znamo da ćemo do kraja travnja imati milijun doza, ali ne znamo koliko će biti nakon toga. Zato sam išao i na sastanak u Bruxelles. 

Govoreći o prijedlogu Zorana Milanovića o čelnoj poziciji Vrhovnog suda, kazao je kako nema prijepora između njih dvojice. 

- Postoji zakonska procedura koja mora biti poštovana. Mi ćemo nakon toga uzeti u obzir ime kandidata. Mislim da je cijela situacija nadrealna. Odbijam teze o prepucavanju . Postoji zakon koji mora biti poštovan i to je sve. 

Komentirao je i kandidaturu Miroslava Škore za gradonačelnika Zagreba. 

- Bio je kandidat za gradonačelnika Osijeka. Sad želi biti gradonačelnik Zagreba. Želi biti neka bijedna kopija. Pobijedit ćemo i u Vukovarsko-srijemskoj županiji. 

Pohvalio je ponovo i Davora Filipovića, kandidata HDZ-a za gradonačelnika Zagreba. Istaknuo je kako je on najbolji kandidat od svih drugih. Osvrnuo se i na činjenicu što je jučer ravnateljica škole zvala policiju kad se pojavio nenajavljen ispred škole. 

- Bili su i drugi kandidati ispred škola. Mislim da on malo bode ljude u oči - nadometnuo je premijer. 

 

 

 

Ključne riječi

Komentara 62

DU
Deleted user
14:19 13.03.2021.

kako su prema saznanjima iz Njemačke, osobitu ulogu u proizvodnji straha odigrali mediji. Smatra kako će to trebati i kod nas utvrditi tim više jer znamo kako je tajni sastanak predstavnika medija i predsjednika Vlade održan na samom početku tzv. pandemije.

EV
Evotigaevo
14:29 13.03.2021.

Zašto Škoru pominješ?On ima 6% po istraživanju nekakve agencije.Tomašević vam je konkurencija.Ili nije?Možda imate istoga gazdu.

Avatar Mali Berica
Mali Berica
13:36 13.03.2021.

Izdajnik.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije