Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Večernji TV
Povratak na članak

Bez ijedne greške riješio je matematiku i fiziku na višoj razini, ali ima i jednu primjedbu

Marijan Višić na ispitima državne mature bez ijedne je greške riješio matematiku i fiziku na višoj razini

Komentari 12

Avatar NenadNikolic
NenadNikolic
15:05 03.08.2020.

Kemija je podcijenjeni predmet na MIOC-u.

VL
KO
Kološanin
20:10 03.08.2020.

Naklon do poda! Međutim, kao što njemu ne treba geografija i povijest u daljnjem obrazovanju za zanimanje koje je odabrao, tako nekim drugima ne treba matematika i fizika. Zato je dobro da postoje dvije razine državne mature.

VL
PE
PEROLINO
11:12 04.08.2020.

Jako glup komentar i dokaz da je maturu naucio kao klasicni streber. Danasnja matura je jako glup nacin vrednovanja ucenika i nikako nije prilagodena vecini i njihovim daljnjim zeljama. Cijeli sustav je uzasan jer na 35 000 razlicite djece nijee okej staviti 35000 istih ispita. Takoder kapa do poda decku sto ima sve tocno, ali socijano je prilicno neiteligentan i dzabe mu sve petice kad ce ga drustvo kostat zivota.

VL
BA
baka3440
20:11 03.08.2020.

Južnjak je. Ima se i za vani studirati. I treba.

VL
Avatar Večernje žutilo
Večernje žutilo
13:28 03.08.2020.

"...Marijan Višić... bez ijedne je greške riješio matematiku i fiziku na višoj razini..."___S čim ovoga hrane?! Svaka čast!!!

VL
Avatar mdoresic
mdoresic
09:23 05.08.2020.

LAŽNI ELITIZAM omogućen je zbog nepostojanja normalnih kriterija u osnovnom i srednjem školstvu, tj. poplave odlikaša u osnovnoj školi čak i do 70%, ali i zbog ŽNJ razine zadataka na DRŽAVNOJ maturi što zavarava učenike još u osnovnoj školi da će se moći upisati na fakultete. Zadaci na državnoj maturi su u dvije razine, upravo SRAMOTNI, tridesetak je zadataka kao nao na vozačkom testu. To daje lošu povratnu informaciju osnovcima i normalno je da nitko ne želi u strukovne škole ni od učenika a pogotovo njihovih roditelja. Sve to bitno odstupa od prirodne (Gaussove) raspodjele. I TO JE TO... Nema tu puno filozofije. Pri tom su oni malobrojni nastavnici koji su savjesni i drže do kriterija počesto CRNE OVCE i anonimnim prijavama i žalbama maltretiraju ih neodgovorni roditelji koji time najviše štete svojoj djeci, ALI I DRUŠTVU U CJELINI. Ministarstvo mora poduzeti nekoliko odlučnih poteza u naznačenim smjerovima kako bi se školstvo kroz idućih desetak godina UNORMALILO...

VL
PE
PEROLINO
11:35 04.08.2020.

Kapa do poda, al ocito je klasicni streber. Jako glupe izjave i dokaz manjka socijalne inteligencije sto ce ga u zivotu kostat glave. Takoder jako je glupo vrednovanje putem matura jer na 35000 razlicite djece imati 35000 identicnih ispita nikako nije mjerilo znanja. Smjesno je koliko se ovog decka dize u nebesa, a samo je jedan od buduce nize radnicke klase. Dajte mu neki zadatak koji nije strebao 4 godine ili ga stavite u nepoznato drustvo pa da vidimo kako ce se snac. Nece.

VL
DU
Deleted user
13:54 03.08.2020.

Mladić je u pravu. Prelagana su pitanja na ispitu. Čak i ja koji sam završio "šuvaricu" prije 3 i pol desetljeća mogu s lakoćom rješavati zadatke iz većine predmeta. Neki puta pomislim gdje bi bio kraj mojem naraštaju da smo imali uvjete kakve ima današnja mladež...

VL
ŽE
Željka3256
10:06 09.08.2020.

Dajte, ne budite naivni! Postoji ona strana priče koju nitko ne govori. Dečko je sigurno išao na razne skupe instrukcije i pripreme kod profesora na fakultetima. Naravno, ako je iz Zagreba i ako roditelji dobro zarađuju zašto ne platiti takve instrukcije. Ajde samo na trenutak razmislite zašto je onda prošle godine toliko puno maturanata pala maturu?

VL
BA
baka3440
19:48 03.08.2020.

Ako rastura engleski i recimo njemački, ode on poslje PMF. I treba.

VL
Avatar TheJack
TheJack
13:29 03.08.2020.

Jos jedan koji ce sagorjeti u ambiciji.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.