Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOMUNIKACIJA

Uskoro se zatvara most Pašman - Ugljan

bridge-txt.jpg
import
27.10.2008.
u 16:32

PAŠMAN – Iako je oko 200 žitelja otoka Pašmana, koji čine oko 10 posto ukupnoga stanovništva, u subotu na mostu Pašman – Ugljan održalo miran prosvjed zbog skorog početka rekonstrukcije tog mosta, čime će se privremeno prekinuti ta ključna cestovna komunikacija, gotovo i nema izgleda da će se usvojiti njihovi zahtjevi.

Naime, stanovnici Pašmana traže da se preko uskog morskoga kanala između otoka Pašmana i Ugljana postavi ponton tijekom šestomjesečnih radova kako bi se zadržala cestovna poveznica.

Ministarstvo odlučilo
No načelnica općine Pašman Maja Bašić potvrdila nam je jučer kako je Ministarstvo prometa već odlučilo da će između Ždrelca na otoku Pašmanu te Kukljice na Ugljanu prometovati manji brod kapaciteta 50-ak putnika, koji će imati 11 polazaka dnevno, a putnike će potom preuzimati autobus. Između Ždrelca i Zadra brod će, pak, polaziti šest puta dnevno.

Radnici i učenici
– Inzistirali smo da polasci budu usklađeni s potrebama naših mještana zaposlenih u brodogradilištu Lamjana u Kalima i Psihijatrijskoj bolnici u mjestu Ugljan, odnosno s početkom nastave za naše srednjoškolce koji putuju u Zadar.

Toliki broj linija vjerojatno će zadovoljiti potrebe mještana, no problem je što pristaništa u Ždrelcu i Kukljici nisu posve zaštićena od udara snažnoga vjetra, osobito bure. To su nam priznali i u Državnoj agenciji za pomorski obalni promet– istaknula je načelnica Maja Bašić.

Njezine riječi potvrdio nam je i ravnatelj Agencije Ivan Franičević koji je kazao kako od smjera i intenziteta bure nije zaštićena ni autocesta Zagreb – Split, no da ipak postoji trasa kojom se može stići na odredište, doduše nešto sporije. Franičević tvrdi kako takvih dana u godini, kada brod neće moći pristati u Ždrelac, neće biti više od nekoliko.

– Našli smo i zamjensko rješenje, jedno pristanište blizu mosta Pašman – Ugljan, na koje može povremeno pristati trajekt za Zadar koji će imati kapacitet od 150 i više putnika – naglasio je ravnatelj Ivan Franičević te dodao kako će trajekt u Zadar voziti brzinom od 12 nautičkih milja pa će putovanje trajati 35-40 minuta.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije