Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

USKOK zbog remonta MiG-ova pokreće istragu protiv dvojice hrvatskih državljana

USKOK je, na temelju kaznene prijave Ministarstva obrane, Glavnog stožera oružanih snaga, Službe vojne policije, donio rješenje o provođenju istrage protiv dvojice hrvatskih državljana (1957., 1960.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela primanja i davanja mita
05. srpnja 2016. u 18:15 46 komentara 2967 prikaza
mig-21
Foto: Daniel Kasap/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/5

USKOK je danas objavio da je donio rješenje o provođenju istrage zbog remonta MiG-ova.

USKOK je, na temelju kaznene prijave Ministarstva obrane, Glavnog stožera oružanih snaga, Službe vojne policije, donio rješenje o provođenju istrage protiv dvojice hrvatskih državljana (1957., 1960.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela primanja i davanja mita. Doznajemo kako se istraga provodi protiv Josipa Čovića i Ivice Josipovića. 

Kako se navodi priopćenju, osnovano se sumnja da je prvookrivljeni od 12. prosinca 2011. do kraja veljače 2016. godine, kao načelnik Odjela održavanja i remonta Zrakoplovno-tehničkog zavoda, Zapovjedništva za logistiku MORH-a, te kao voditelj Odjela za zrakoplovno-tehničke standarde Samostalne službe za vojni zračni promet MORH-a i kao stručna osoba član tehničkog Povjerenstva MORH-a zadužen za utvrđivanje tehničke sposobnosti izvršenja remonta borbenih aviona MiG-21 u remontnim zavodima potencijalnih izvršitelja, Povjerenstva MORH-a za analizu izvodivosti i isplativosti remonta te Povjerenstva MORH-a za stručno-tehničku potporu postupku remonta, od zastupnika dvaju inozemnih društava u više navrata zatražio novčanu nagradu kako bi zauzvrat, kao član povjerenstava MORH-a u čijem je radu sudjelovao, bez obzira na stvarnu tehničku sposobnost potencijalnih izvršitelja za obavljanje remonta aviona, osigurao pozitivno mišljenje i prednost u obavljanju posla kapitalnog remonta i nabavke dodatnih aviona MiG-21 onom potencijalnom izvršitelju koji pristane isplatiti mu zatraženi novčani iznos.

migovi Istina o MiG-ovima Afera Avioni mogla bi završiti kao i famozna afera Kamioni mig 21 Večernji upozoravao na sporan posao Remont platili 140 milijuna kuna, a stanje je isto kao i prije

USKOK dodaje kako zastupnici jednog od društava nisu prihvatili zahtjev prvookrivljenog da mu za pogodovanje prilikom odabira izvršitelja isplate određenu novčanu nagradu, dok je drugookrivljeni prihvatio zahtjev prvookrivljenog i obećao mu isplatu zatraženog novčanog iznosa ako društvu čiji je zastupnik osigura dobivanje i izvršenje navedenog posla. Nakon što je navedeni posao realiziran, prvookrivljeni je od drugookrivljenog u dva navrata tijekom siječnja i veljače 2016. godine preuzeo obećanu novčanu nagradu.

USKOK u koordinaciji s Vojnom policijom i PNUSKOK-om nastavlja provođenje kriminalističkog istraživanja, navodi se u priopćenju.

>> Što je za Hrvatsko ratno zrakoplovstvo bolje: Poslije MiG-a amerikanac, šveđanin, korejac?

Mojmira Pastorčić
NITKO SE NIJE NADAO
Mojmiri je u sinoćnjoj emisiji u kadar ušetao nezvani gost, snimka je hit na internetu
Hidradenitis suppurativa/acne inversa
INTERVJU
Prof. dr. Brajac: Postoji velik broj bolesnika koji se, bez ispravne dijagnoze Hidradenitis suppurative, još uvijek ne liječe ili se liječe neadekvatnom terapijom
  • navijeke:

    Imena, dame i gospodo, imena. Ako ste mjesecima bez ikakvih dokaza razvlačili Karamarka, što vas sad priječi u objavljivanju imena? Ovo nije sumrak, ovo je mrkla noć novinarstva, bez mjesečine.

  • dragob3:

    Zašto je slaba ova vijest gdje je zbog davanja i primanja mita ugrožena nacionalna sigurnost ? Vjerujem da je neki policajac uzeo 500 kuna bi to bila udarna vijest na prvoj strani i velika debela slova. Članak bi bio dug ... prikaži još! ohoo i normalno bili bi inicijali policajca, iz kojeg je grada, u kojoj policijskoj postaji radi... Pošto je ovo tek "nevažna" vijest onda ne treba ljudima davati više informacija tako da se što prije ovo zaboravi jer idu IZBORI, pa da ne bi netko s ovim djelom povezao bovšu Milanovićevu vladu.

  • bijelocrveni:

    Zasto sad ne kopate novinari? Sotona vas drzi za .uda!