Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mito tužitelju: Ravnatelj policije kao svjedok

USKOK zatražio istragu policije, a Bartulović "piše" scenarij za Dosje X

oliver grbić
Pero Lovrović / Pixsell
10.12.2009.
u 18:22

Nekadašnji načelnik riječke policije O. Grbić opovrgnuo je tvrdnje bivšega opatijskog tužitelja da je žrtva zavjere.

Dobrim scenarijem za Dosje X danas je ravnatelj policije Oliver Grbić, kao svjedok na suđenju bivšem opatijskom državnom odvjetniku Braslavu Bartuloviću (50), optuženom zbog primanja mita i protuzakonita posredovanja, nazvao Bartulovićeve tvrdnje kako je žrtva policijske namještaljke, i to iz osvete.

Sve po proceduri
USKOK bivšeg tužitelja tereti da je u rujnu 2006. dvaput primio mito – 1000 eura od, osim njega također optužene Silvije Puhar (36) kao “zahvalu” jer je, koristeći se svojim utjecajem, požurio pribavljanje lokacijske dozvole za gradnju njezine kuće i 500 eura od trećeoptuženog Marka Mićanovića (54) kao nagradu jer je postupak protiv njega dugo držao “u ladici”. O. Grbić, u to vrijeme načelnik PU primorsko-goranske, rekao je jučer sutkinji Iki Šarić da se pripremio za svjedočenje, odnosno podsjetio na slučaj da bi mogao iskazivati.

– USKOK je, po Bartulovićevoj prijavi u kojoj je teretio dvije osobe da su mu dale mito, zatražio da policija provede istragu pa je to i učinjeno. S. Puhar je u nazočnosti odvjetnika priznala da je dala mito, a Mićanović je šutio – kazao je O. Grbić. Dodao je kako je obavljen i razgovor s Bartulovićem i da je o svemu obaviješten i USKOK. Na navode iz Bartulovićeve kaznene prijave protiv danas suoptuženih da je riječ o zavjeri i da je davanje mita dio plana skupine iz riječke policije kojoj je smetao – Grbić je rekao da se može tek nasmijati.

Nije bio “u obradi”
– To su gluposti, usudio bih se reći da je vulgarno i bezobrazno – kazao je. Ustvrdio je, odgovarajući Bartulovićevu branitelju, odvjetniku Vrkiću, da bivši opatijski državni odvjetnik prije nego što je od USKOK-a zatraženo da policija postupi po njegovoj prijavi nije bio “predmet obrade policije” . A bivši tužitelj tvrdio je i u prijavi i jednom svjedoku da ga policija “radi”. Ističe i da je sam prijavio cijeli slučaj.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije