Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLUČAJ ČEHOK

USKOK se žalio, traži veću kaznu za gradonačelnika Varaždina

Ivan Čehok
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
1/2
21.02.2019.
u 15:06

USKOK se žalio na nepravomoćnu presudu protiv Ivana Čehoka i njegovih suoptuženika koji su se teretili za niz zloporaba

USKOK se žalio na nepravomoćnu presudu protiv Ivana Čehoka i njegovih suoptuženika koji su se teretili za niz zloporaba. Presuda gradonačelniku Varaždina te njegovim suoptuženicima izrečena je lani u kolovozu na Županijskom sudu u Zagrebu, a sutkinja Tanja Pavelin obrazloženje presude napisala je na više od 300 stranica. USKOK se žalio na osuđujući dio presude u odnosu na Čehoka, Davora Pataftu, Narcisu Huljev i trgovačka društva T7 Vis i Winair, te na oslobađajući dio presude u odnosu na Tomislava Kezelja, Hrvoja Vojvodu i trgovačko društvo T7 Grupa.

Svi oni teretili su se za više kaznenih djela, konkretnije zlouporabu položaja i ovlasti, zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju, poticanje na zlouporabu položaja i ovlasti te poticanje na zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju. Tužiteljstvo se žali zbog bitne povrede odredbi kaznenog postupka, a USKOK smatra kako prvostupanjski sud u presudi “nije naveo razloge o odlučnim činjenicama te da su razlozi o odlučnim činjenicama potpuno nejasni i u znatnoj mjeri proturječni.” Žalili su se i zbog pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja te zbog odluke o kaznama. U žalbi USKOK Vrhovnom sudu predlaže da ukine oslobađajući dio presude te da povisi izrečene kazne.

Čehok je nepravomoćno osuđen na dvije godine zatvora, Patafta na godinu i osam mjeseci zatvora, a Narcisa Huljev na djelomičnu uvjetnu kaznu od godinu i pol zatvora. Od izrečene joj kazne devet mjeseci mora provesti u zatvoru, a preostalih devet zamjenjuje joj se uvjetnom kaznom uz rok kušnje od pet godina. Novčane kazne izrečene su dvjema Pataftinim tvrtkama koje zajedno moraju platiti kaznu nešto manju od pola milijuna kuna. Prema persudi optuženici solidarno moraju vratiti oko pet milijuna kuna.

>>Čehok, Modabus

Ključne riječi

Komentara 5

NE
Neo001
16:43 21.02.2019.

Čačić je jedna od najvećih i njastarijih kriminalaca koji je zanat kriminalca ispekao još u zločinačkoj jugi, a čehok ga je slijedio u novije vrijeme. Vidio da se kriminal isplati na primjeru čačića koji je nakon svega slobodan čovjek.

DE
Demokracija1111
18:15 21.02.2019.

Komuniste u zatvor ili osuditi na smrtnu kaznu kao što su to učinile sve države članice EU !!!

PO
pozornik66
16:09 21.02.2019.

Grijeh: Dozvolija je MPT koncert u Varaždinu. Poruka: Udba je naša sudba. Opcija: Lustracija

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije