Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vijećnik iz Oroslavja

Uskok pozvao Šimunića zbog afere oko snimke s HDZ-ovim zastupnikom

Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/3
26.01.2021.
u 18:26

USKOK će poduzeti sve mjere i radnje radi provjere relevantnih okolnosti konkretnog slučaja i potom će donijeti odluku o daljnjem postupanju

USKOK je na svojoj službenoj stranici objavio kako je na razgovor pozvan Viktor Šimunić, nezavisni vijećnik iz Oroslavja, vezano uz snimku Žarka Tušeka, šefa krapinsko-zagorskog HDZ-a, kojom ga se optužuje za pokušaj političke trgovine.

"Navodimo da je USKOK pozvao osobu koja je javnosti ukazala na postojanje snimke njegovog razgovora s jednim saborskim zastupnikom i gradonačelnikom Oroslavja da dostavi raspoložive materijale i iznese svoja saznanja o predmetnom događaju. USKOK će poduzeti sve mjere i radnje radi provjere relevantnih okolnosti konkretnog slučaja i potom će donijeti odluku o daljnjem postupanju", priopćili su.

Viktor Šimunić snimio je HDZ-ovca Žarka Tušeka kako mu nudi ilegalnu pomoć u kampanji te razne pozicije ako na lokalnim izborima podrži HDZ-ovu platformu. Šimunić je kazao ranije danas kako to nije mogao prihvatiti jer bi tada pogazio sve za što se zalaže.

Situaciju je, danas nakon sastanka parlamentarne većine, komentirao i premijer Andrej Plenković.

"Tušek sigurno ostaje u Krapinsko-zagorskoj županiji. To je bila jedna gruba pogreška, ne znam kako mu se to dogodilo, da ode na sastanak i završi ovako kako je završilo. Ne ulazim u namjere gospodina koji je mamio i njega i gradonačelnika Oroslavja", rekao je Plenković. 

Komentara 79

Avatar AlPoS
AlPoS
18:51 26.01.2021.

Ovaj čovjek je među najvećim herojima naše neovisnosti. Pošteno, osjećajno, odgovorno, ljudski proživljava vjerovatno horor u svome životu, jer je zabrinut za svoju sigurnost, obitelj, egzistenciju. Odlučio je ostati pošten, normalan, odlučio je ostati čovjek. Kada bi samo postali normalno društvo svima bi nam bilo bolje i lakše, ali ne za nas je korupcija, nepotizam, klijentalizam nešto prihvatljivo, normalno. Svaka ti čast dobri čovječe što si pokazao naciji kako se može biti pošten i normalan. Respect i hvala

DU
Deleted user
20:28 26.01.2021.

Hoće li i USKOK utvrditi da je to bila samo pogreška?..podrška Šimuniću.

Avatar gunner12345
gunner12345
20:46 26.01.2021.

sramota za stranku koja ima tako bogatu tradiciju korupcije, kriminala i lopovluka ide sa takvim amaterizmom potkupljivat ljude...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije