Naslovnica Vijesti Crna kronika

USKOK podnio optužnicu protiv Rubale i još 68 osoba

Iako se Rubala nagodio s USKOK-om, treba pričekati da nagodbu prihvati i Županijski sud u Zagrebu
13. lipnja 2012. u 11:29 36 komentara 9 prikaza
drago rubala (1)
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL

USKOK je danas podnio optužnicu pred Županijskim sudom u Zagrebu protiv Drage Rubale te varaždinskog liječnika Ivana Ostoića i još 67 osoba zbog kaznenih djela udruživanja za počinjenje kaznenih djela, primanja i davanja mita, zlouporabe položaja i ovlasti, protuzakonitog posredovanja te pomaganja u primanju mita i protuzakonitom posredovanju, odnosno zbog lažnih invalidskih mirovina. 

Drago Rubala, bivši radijski i televizijski voditelj te ravnatelj HZMO-a, priznao je USKOK-u kakvu je ulogu imao u organiziranju grupe koja je u Zagrebu i Varaždinu za iznos od 1750 do 7500 eura "sređivala" invalidske mirovine. U toj grupi bili su Zoran Primorac, Ostoićeva supruga Dubravka Margeta-Ostoić, administratorica Dragica Čvorig, članice povjerenstva za reviziju nalaza i mišljenja o invalidnosti HZMO-a Nevia Buković i Vinka Luetić Herman te Roman Slunjski.

Nakon priznanja Rubala se nagodio s USKOK-om pa će u zatvor na dvije godine, a u državni će proračun morati uplatiti pozamašan iznos protupravno stečene imovine. 

Nagodbu je sklopilo još 50-ak optuženih, no čeka se optužno vijeće koje optužnicu najprije mora potvrditi, a Županijski sud odlučiti hoće li prihvatiti sklopljene nagodbe. 

 

Elipso