Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
afera lažne mirovine

Dr. Rubala potpisao nagodbu s USKOK-om i ostao bez stana

'31.05.2012., Zagreb - Drago Rubala s odvjetnikom Brankom Sericem izlazi iz zgrade USKOK-a u Gajevoj ulici. Photo: Petar Glebov/PIXSELL'
'Petar Glebov/PIXSELL'
31.05.2012.
u 22:01

Rubala osim luksuznog stana u središtu Zagreba vrijednog 200.000 eura, vraća i 80.000 eura keša

Dr. Drago Rubala, nekoć omiljeni njegovatelj hrvatske glazbene ostavštine i narodnih običaja na radijskim i TV postajama, jučer je u tužiteljstvu potpisao izjavu o suglasnosti za oduzimanje imovine do visine protupravne koristi za koju ga se tereti. Zgradu USKOK-a u Gajevoj ulici posjetio je u jutarnjim satima, a napustio je iza podneva u društvu svog odvjetnika Branka Šerića poprilično neraspoložen, što i ne bi trebalo čuditi pokažu li se točnim neslužbene informacije da je nagodbom pristao na oduzimanje luksuznog stana u središtu Zagreba čija je vrijednost oko 200.000 eura te uplatu 80.000 eura u državni proračun.

Šok pri uhićenju

Podsjetimo, dr. Drago Rubala našao se u središtu nezapamćene afere “sređivanja” lažnih invalidskih mirovina u zamjenu za izdašne novčane svote u listopadu prošle godine kada je uhićen skupa s nekoliko liječnika, ali i pomagača iz Zavoda za mirovinsko osiguranje.

Trenutak uhićenja, kako smo neslužbeno doznali, za vremešnog dr. Dragu Rubalu bio je težak šok, pa možda i u tome treba tražiti razlog zbog kojeg je za prvog ispitivanja u USKOK-u iskoristio zakonsku mogućnost da se brani šutnjom.

Podizanje optužnice u ovom predmetu, koja tereti čak 60 okrivljenika, očekuje se početkom lipnja, nakon čega treba biti potvrđena na optužnom vijeću Županijskog suda u Zagrebu. S obzirom na priznanje krivnje, dr. Rubali sud može odrezati dvije godine kazne zatvora, na što je već pristao nagodbom s tužiteljstvom.

Ključne riječi

Komentara 4

IH
Ivan_H
11:45 01.06.2012.

Dvije godine i oduzimanje protupravno stečene imovine je malo. Za par jointa dobije se jednaka zatvorska kazna. Halo? Također mi nije jasno se g. Rubala još vijek titulira s "dr". Liječnička komora morala mu je oduzeti licencu i pravo daa se titulira liječnikom.

KI
kikamac
19:08 01.06.2012.

samo 1000 ljudi ??? tu računate samo ove s civilnom mirovinom ... a što je s ratnim vojnim invalidima ? Sređivao je Dragec i na tom terenu dobre menzije ...

DA
darkor31
20:53 01.06.2012.

neka sada babe sline za njim. mnogi muževi su ostali bez vecere zbog tog zgubidana jer su babe gledale njegovu emisiju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije