Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VARAŽDIN

USKOK podignuo optužnicu protiv Čehoka

Ivan Čehok
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
1/4
02.05.2014.
u 14:57

Osim Čehoka optuženi su i Zlatko Horvat, Miroslav Bunić i Stanko Vitez

Gotovo godinu i pol nakon privođenja i naloga o provođenju istrage, Uskok je podignuo optužnicu protiv Ivana Čehoka, bivšeg gradonačelnika Varaždina, Zlatka Horvata, njegova tadašnjeg zamjenika, Miroslava Bunića, bivšeg generalnog direktora varaždinskog Zagorje-Tehnobetona te Stanka Viteza, bivšeg varaždinskog pročelnika  Upravnog odjela za provedbu dokumenata prostornog uređenja i građenja Grada Varaždina. Ujedno, optužnica je pred Županijskim sudom u Zagrebu podignuta i protiv dva trgovačka društva, a terete ih za počinjenje kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti, primanja i davanja mita te poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti. Iako Uskok ne navodi o kojim je društvima riječ, gotovo je zasigurno riječ o Zagorje-Tehnobetonu te o Holdingu Zagorje u čijem je ono stopostotnom vlasništvu.

Čehoka terete da je 2003. na Bunićevo traženje pogodovao Zagorju tako da je nakon otvaranja podnesenih ponuda zatražio da se dostave nove ponude, sa znatno nižom cijenom četvornog metra građevinskog zemljišta. Rečeno - učinjeno. Dostavljene su korigirane ponude i Čehok je u ime Grada sklopio ugovor o prodaji zemljišta, čime je Zagorju pribavljena korist od 346,5 tisuća eura, dočim je Grad oštećen za 390,7 tisuća eura.

Osim toga, Čehoka i Horvata terete da su od rujna 2005. do lipnja 2011. godine pogodovali tim društvima prilikom zamjene nekretnina, dobivanja i realizacije poslova s Gradom te podmirenja komunalnoga doprinosa za što im se Bunić obvezao isplatiti milijun kuna! Time je društvima pribavljena nepripadna materijalna korist od 3,2 milijuna kuna, što odgovara iznosu za koji je oštećen Grad Varaždin.  

Uskok ne navodi je li im Bunić doista i isplatio dogovorenih milijun kuna, već kažu da im je, na njihovo traženje, platio dio cijene za kupovinu stanova; Čehoku 100 tisuća kuna, a Horvatovu sinu 103 tisuće kuna.  

Istražitelji spominju da su Horvati i Čehok od 2006. do 2011. pogodovali jednom od društava kod komunalnoga doprinosa koji se plaća gradu. Horvatu je zbog toga plaćen ukupan iznos kupovine stana, 281 tisuća kuna. Čehoku pak su plaćeni radovi na njegovu objektu, vrijedni 43 tisuće kuna. Tražio je Čehok ali nije dobio besplatno opremanje stana.  

Pročelnik Vitez, koji je prethodno radio u Uredu državne uprave u Varaždinskoj županije, pak je za žurno izdavanje građevinskih i lokacijskih dozvola za sebe i članove obitelji ishodio tri stana po znatno jeftinijoj cijeni od Zagorja, čime se okoristio sa 145 tisuća eura.

>> Čehok: Ispričavam se Varaždincima što sam dao ostavku

Komentara 9

SJ
svakog jutra oko podne u 18:00
15:37 02.05.2014.

Dok je bilo Čehoka, bilo je i posla i novaca ako je Čehok godinu i pol pod istragom, koliko će im trebati za Linićevu istragu pa istragu ZAMP-ovca i inih

EM
ex man
15:35 02.05.2014.

izgleda da se remetinec polako popunjava...

PI
prava istina
15:45 02.05.2014.

E moj Ivane, kaže se u narodu da „svaka rit dođe na WC, kat tad“: Eto ja nisam krenula na tvoje postupke prema nama iz razloga što ti je bolesno djete a moji za sada hvala Bogu nisu. Da si nam napravio zlo (meni i mojoj djeci) to stoji. U ono vrijeme te je tast pokrivao pa nikom ništa, ali život se mijenja ali ja ne zaboravljam i ne opraštam. Nepravda uvijek ima kraja, ali ne ja USKOKU da kopa dalje (naravno sve ovisi o vezama).

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije