Naslovnica Vijesti Crna kronika

USKOK podigao optužnicu protiv 38 profesora i studenata osječkog fakulteta

Student H.P. ispit je popunio kod kuće i dobio prolaznu ocjenu
09. lipnja 2014. u 18:46 9 komentara 2524 prikaza
Ekonomski fakultet
Foto: Davor Javorović/Pixsell

Čak 38 osoba, profesora, asistenata, studenata te posrednika iz afere Indeks s osječkog Ekonomskog fakulteta našlo se u USKOK-ovoj optužnici. Tereti ih se, da su "operirali" 2010. i 2011. godine.

Na vrata ovoga osječkog fakulteta istražitelji su "pokucali" prošloga travnja kada su u istražnom zatvoru završili profesor Miljenko Crnjac, Goran Marjanović te njegov asistent Dražen Ćućić kao i posrednik Ivan Vukadinović i Zvonko Šarlija, a uhićeni su i profesori Blaženka Hadrović Zekić, Anka Mašek Tonković i Branimir Dukić.

Oni su, pak, navodi se u USKOK-ovu priopćenju, sukladno prethodnom dogovoru s okrivljenim posrednicima studentima upisivali prolazne ocijene bez obzira na stvarno pokazano stanje, a za uzvrat su u više navrata primili novac i razne poklone. Tako je student H.P., kako se pisalo, ispit popunio kod kuće i dobio prolaznu ocjenu. Nju je platio gumama koje su "osvanule" na automobilu profesora Gorana Marjanovića.

>> Mito za ispite na osječkoj Ekonomiji davali u trgovinama

Putokaz za najljepše plaže na Pagu
Najljepše plaže na Pagu
Istražite koje su najljepše plaže i pronađite one koje će vam najbolje odgovarati

A1 izdvaja za Vas

 • kafka:

  Napokon!!

 • Avatar bosanac1951
  bosanac1951:

  Banda banditska i profesori i studenti.....Halo neki tamo student popunio ispit kod kuće i prolazna ocjena....Koji licemjeri, sram vas može biti....Ma treba ih sve kazniti da se sve praši....Ma kako bi onda završili strojarski fakultet kao ja (1976...5 godina i ... prikaži još! 2 mjeseca, 10 semestara) ????????????

 • ivanvinkovci:

  Mislim da u ovome ima puno kolateralnih zrtava i da sve osobe s popisa nisu krive ali i da puno njih bi trebalo bit na popisu a nazalost nisu tu... misljenja sam da treba stat na kraj korupciji na svim ... prikaži još! mogucim razinama i to sto prije i zato pozdravljam sve napore da se kriminalce dovede pred lice pravde...