Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLUČAJ AGRAM

USKOK od Vrhovnog suda traži da ukine odluku o obustavi postupka protiv Bandića

Milan Bandić (arhivska fotografija)
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
08.04.2019.
u 16:36

USKOK se ne slaže s odlukom Vrhovnog suda pa traži da se rješenje preinači i da se potvrdi optužnica protiv zagrebačkog gradonačelnika

USKOK se žalio Vrhovnom sudu na odluku optužnog vijeća u slučaju Agram. Naime, krajem ožujka, optužno vijeće zagrebačkog Županijskog suda odlučilo je obustaviti postupak protiv Bandića, u odnosu na točku optužnice koja se odnosila na utaju poreza.

Bandić se teretio da tijekom predsjedničke kampanje za izbore 2010. nije platio porez na prikupljenih 3,7 milijuna kuna donacija. Sutkinja Tanja Pavelin odlučila je obustaviti postupak protiv Bandića smatrajući da u tome nema kaznenog djela.

Očekivano, USKOK se s njom ne slaže pa se žalio Vrhovnom sudu, tražeći da se to rješenje preinači te da se optužnica protiv Bandića potvrdi.

U žalbi navode da suprotno stavu optužnog vijeća “iz rezultata istrage i njezine dopune, posebice iz nalaza i mišljenja financijskog vještačenja te mišljenja Ministarstva financija - Porezne uprave, proizlazi postojanje osnovane sumnje da je Bandić ostvario obilježja kaznenog djela utaje poreza ili carine”.

USKOK smatra i da je Bandić svjesno htio izbjeći plaćanje poreza te da zbog toga i nije prijavio ni prihod ni činjenice koje su bitne za utvrđivanje porezne obveze.

Kada je odlučila obustaviti postupak protiv Bandića zbog utaje poreza, sutkinja Pavelin je odlučila i da se dio optužnice koji se odnosi na zbrinjavanje otpada ponovo vrati USKOK-u na nadopunu istrage. To je već jednom učinjeno, a USKOK za nadopunu istrage ima tri mjeseca. Tom točkom osim Bandića, optužen je Petar Pripuz.

Prosvjed pred kinom Europa u subotu

Ključne riječi

Komentara 6

KJ
Kamocemo_je_izZadra
17:29 08.04.2019.

...u zatvor sa njim..........protiv Milana Bandica podignuto više od 200 kaznenih prijava, a 2014. proveo je pola godine u pritvoru zbog optužbi za zloupotrebu položaja i ovlasti. Krašograd, prenamjena zemljišta Grada Zagreba, izmjena GUP-a, afera Nadstrešnice, afera Strojarska, afera Zagrepcanka,a, afera Fontana, afera Procistac, afera Stadion i poslovi s GNK Dinamom, slucaj Spalionica, Robni terminali, pogodovanja Ivici Todoricu, Zagrebacke ceste, afera Paviljon, kupovina stana, afera Potok, slucaj Gupceva zvijezda, Varšavska, pogodovanje Horvatincicu, zlatni WC, montažne kucice na Crnomercu, predsjednicka kampanja, optužnice iz slucaja Agram, nagovaranje na davanje lažnog iskaza, krivotvorenje dokumentacije, putovanja u Rim, prelasci saborskih zastupnika u njegov klub i uredenje dijela Trga žrtava fašizma samo su (mali) dio afera aktualnog zagrebackog gradonacelnika i višestrukog optuženika Uskoka Milana Bandica.

RP
rpzagreb
17:44 08.04.2019.

Bandić je najočitiji primjer kako funkcionira pravna država kada su u pitanju ili pod sumnjama sudionici vlasti.

Avatar katiperry
katiperry
17:59 08.04.2019.

Gotov si Bandiću. Još malo možeš muljati, lagati, krasti, što god, ali tvoj politički pogreb je spreman.... Kad Plenković pobjegne iz Hrvatske u eurobirokrate i kad posvuduša dobije palac dolje pravosuđe će profunkcionirati, .............a onda znaš što te čeka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije