Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZLOČINAČKO UDRUŽENJE

USKOK o policijskoj akciji: Više uhićenih, pronađen kokain, oružje i oko 189 000 eura

Zagreb: Policijska zapljena oružja, novca i ve?e koli?ine droge
Igor Kralj/PIXSELL
04.11.2022.
u 15:01

Prilikom realizacije uhićenja okrivljenika pretragama je pronađeno i oduzeto oko 4 kilograma kokaina čijom bi se prodajom ostvarila protupravna imovinska korist u ukupnom iznosu od oko 120.000,00 eura

USKOK je objavio detalje velike policijske akcije u kojoj je više uhićenih povezanih s preprodajom droge. Policija je pronašla četiri kilograma kokaina, oružje te veću količinu novca.

Priopćenje prenosimo u cijelosti.

"USKOK je, na temelju kaznene prijave PNUSKOK-a, donio rješenje o provođenju istrage protiv dvojice državljana Sjeverne Makedonije (1965., 1996.), jedne državljanke Sjeverne Makedonije i Bugarske (1975.) i jedne hrvatske državljanke (1990.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela zločinačkog udruženja te neovlaštene proizvodnje i prometa drogama u sastavu zločinačkog udruženja.

Osnovano se sumnja da je I. okr., u razdoblju od točno neutvrđenog dana tijekom 2022. godine do 3. studenoga 2022. u Hrvatskoj, u cilju ostvarenja nepripadne materijalne koristi kontinuiranom nabavom, prijevozom i preprodajom kokaina, povezao u zajedničko djelovanje ostale okrivljenike i druge zasad nepoznate osobe, koje su u krijumčarsko-distributivnom lancu ispunjavale dane im upute i povjerene zadaće.

Naime, nakon što bi I. okr. od zasad nepoznatih osoba nabavio veću količinu kokaina, drogu je uskladištio na za to predviđenim adresama, odakle ju je potom radi daljnjeg transfera i prodaje preuzimao osobno ili zajedno s II. i IV. okr., koje su bile zadužene i da na adresama gdje se droga nalazi ili se treba prevesti za vrijeme preuzimanja i primopredaje paze da netko ne naiđe te da u slučaju potrebe obavijeste I. okr. o tome. Također su bile zadužene da za vrijeme transporta kokaina, obavljaju posao izvidnice te da prevoze članove zločinačkog udruženja na mjesta primopredaje ili skladištenja droge i to I. okr. te prema njegovim uputama i III. okr., koji je bio zadužen za prihvat i čuvanje droge na jednoj od adresa te za njenu daljnju distribuciju.

Prilikom realizacije uhićenja okrivljenika pretragama je pronađeno i oduzeto oko 4 kilograma kokaina čijom bi se prodajom ostvarila protupravna imovinska korist u ukupnom iznosu od oko 120.000,00 eura, dva pištolja od kojih jedan s prigušivačem, revolver, te 189.400,00 eura.

USKOK je sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu predložio određivanje istražnog zatvora protiv svih okrivljenika", stoji u priopćenju.

VIDEO: Uhitili Brazilku na Plesu koja je progutala i pokušala prokrijumčariti 117 kapsula s 1,1 kg kokaina

Ključne riječi

Komentara 7

Avatar Krabat
Krabat
15:27 04.11.2022.

ako nam državu vodi službeno osuđena kriminalna organizacija i kriminalci u kravatama onda ovo nije ništ čudno

DA
dariozgzg
15:27 04.11.2022.

Kada će doći na red istraga o dokapitalizaciji Dalekovoda d.d. gdje su ljudi povezani s PPDom i Pavlom Vujnovcem putem Končara i sumnjive firme na Malti pod imenom Construction Line osnovane 2020. isključivo za preuzimanje Dalekovoda, a koja se bavila otkupom potraživanja Dalekovoda d.d.(detaljnije vidjeti slučaj INA-Rada Škugor) putem dvojbene dokapitalizacije izvlastili 7.700 malih dioničara Dalekovoda d.d., država se u korist njih odrekla 50 milijuna kuna uloženih preko HBOR-a u Dalekovod te su se mirovinski fondovi, u koje su položene naše i vaše mirovine, u istu korist odrekle nekoliko desetaka milijuna kuna da bi osobe povezane s Pavlom Vujnovcem preuzele Dalekovod d.d. Bivši ministar Zdravko Marić koji je predsjednik NO HBOR-a ignorira dopise i upite tko se to u ime HBOR-a odrekao 50 milijuna kuna državnog novca u korist navedene ekipe, a HBOR se u odgovorima pravda zaštitom podataka. Mirovinski fondovi također ne žele reći tko se u njihovo ime odrekao novca uloženog u Dalekovod d.d.. Uskoro ide tužba pred euroskom komisijom za navedeno, što će imati za posljedicu stopiranje novca za Dalekovod iz europskih fondova dok se slučaj ne okonča. Dobro došli u "Lijepu našu"

OT
otrovnijezik
15:13 04.11.2022.

Skreće se pozornost sa INA-e i kriminalne organizacije na jako malu kriminalnu organizaciju koja sa pljačkom, oružjem i kokainom nije ni do gležnja prvo navedenoj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije