Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
slučaj gradnje škole

USKOK istražuje župana Korena zbog 125.000 kn

Darko Koren
Foto: Marijan Susenj/PIXSELL
29.04.2015.
u 19:03

Sumnjaju da je u dogovoru s direktorom tvrtke koja je izvodila radove u Legradu oštetio koprivničko-križevački proračun

USKOK je otvorio istragu protiv župana Darka Korena (HSS) i odgovorne osobe u građevinskome poduzeću zbog sumnje da su u dogovoru oštetili Koprivničko-križevačku županiju za najmanje 125.000 kuna u korist građevinske tvrtke.

Riječ je, navodi USKOK, o iznosu penala koje je tvrtka trebala platiti zbog kašnjenja radova na gradnji jedne škole. Koren je 3. siječnja lani od građevinca, sukladno prethodnom dogovoru, zatražio da Županiji dostavi antedatirani zahtjev za produljenje roka gradnje, što je on istog dana i učinio. Potom je 7. siječnja 2014. uime Županije s izvođačem zaključio aneks ugovora kojim se prihvaća zahtjev te je rok za dovršetak radova produljen do 10. siječnja 2014. Neslužbeno se doznaje da je uz Korena osumnjičen i Zdenko Kulić, direktor tvrtke Kulić-invest iz Vinkovaca, koja je izvodila radove na školi u Legradu nedaleko od Koprivnice. Radovi su trebali biti gotovi do kraja studenoga 2013., no dovršeni su tek u siječnju 2014. Kako tvrtka ne bi snosila financijske posljedice kašnjenja, sumnja USkOK, Kulić i Koren ušli su u nečasne poslove.

Koprivnička policija, koja je podnijela kaznenu prijavu protiv župana i poduzetnika, slučaj je počela obrađivati nakon što je zaprimila, kako se doznaje, dobro dokumentiranu anonimnu prijavu. 

>> 'Svi koji su počinili porezne prevare trebaju strahovati'

Komentara 6

NO
novalastavica
09:44 30.04.2015.

Ali zato udbok suti kad su u pitanju crveni "antifashisti" Mesic Linic i Jakovcic za pocetak.

DU
Deleted user
09:11 30.04.2015.

Budući da je pod istragom, stekao je sve uvjete da ga se odmah uzme u Sabor da Merzelica ne bi bila osamljena.

GL
glaskc
14:29 30.04.2015.

Ovo je samo početak, svašta bi se tu moglo otpetljati. Otkud veza Korena i Vinkovaca?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije