Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI PROBLEMI ZA GRAD?

USKOK i PNUSKOK provode izvide o sljemenskoj žičari

Probne vožnje na zagrebačkoj žičari
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
1/3
27.11.2020.
u 14:48

Grad Zagreb priprema tužbu protiv glavnog projektanta zbog navodno manjkave dokumentacije.

Sljemenska žičara i prije svojeg otvaranja izazvala je velike kontroverze, a kako se čini mogla bi i one pravne. USKOK je potvrdio HRT kako provode izvide sljemske žičare. 

Naime, oni su ih upitali provjerava li USKOK istinitost brojnih kontroverzi objavljenima u medijima i mogu li potvrditi jesu li točne informacije o tome da je USKOK u suradnji s PNUSKOK-om, već započeo prve izvide u tom slučaju. 

- Povodom Vašeg upita obavještavamo Vas da USKOK u koordinaciji s PNUSKOK-om provodi izvide - navodi se u odgovoru. 

Nakon što se otkrilo kako je drastično porasla cijena žičare, te je procurila anonimna sedmosatna snimka koja upućuje na daljnje nepravilnosti stranke Zagreb je NAŠ! i Možemo! su podnijeli kaznenu prijavu protiv gradonačelnika Milana Bandića zbog sumnji u brojne malverzacije i znatnog poskupljenja njezine izgradnje.

Grad Zagreb pak priprema tužbu protiv glavnog projektanta zbog navodno manjkave dokumentacije.

VIDEO: Tko je kriv za eksploziju troškova za žičaru Sljeme? Radovi i opremanje poskupjeli su za 102 milijuna kuna

 

Ključne riječi

Komentara 4

EP
Epil
01:19 28.11.2020.

Dok vi izvidite, lova ce vec biti na Kajmanskim otocima.

Avatar AlPoS
AlPoS
15:55 27.11.2020.

Locirati. Osuditi.Utamničiti

KO
Komentator3
16:05 03.12.2020.

Meni nije jasno kako sad ide istraga, a davno prije početka gradnje svi smo bili obaviješteni putem medija da će Zagreb imati najskuplju žičaru na svijetu. Što se tad nije nešto učinilo? I gdje je struka? Kako je takva nakarada od arhitekture dobila zeleno svjetlo (ne pišem ovo kao laik).

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije