Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROVJERE MAMIĆEVIH NAVODA

USKOK: Zbog Mamićevih izjava i podataka potrebno je provoditi dodatne izvide

Zagreb: Zgrada USKOK-a u Vlaškoj
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/3
29.03.2021.
u 16:39

U međuvremenu je ispitan veći broj osoba u svojstvu građana te je upućeno 13 dodatnih zahtjeva za prikupljanje potrebnih podataka

Nakon što je USKOK prije 10-ak dana objavio kako provodi intenzivne provjere navoda osuđenog Zdravka Mamića o korumpiranosti osječkih sudaca, ponovno su objavili kako se izvidi i dalje intenzivno nastavljaju, no da je to djelomično i otežano zbog svakodnevnih novih navoda koje Mamić objavljuje na društvenim mrežama.

- Zbog velikog interesa javnosti navodimo da USKOK žurno i intenzivno nastavlja s provođenjem izvida. Naime, zbog novih izjava i podataka koje Zdravko Mamić svakodnevno iznosi i objavljuje u medijima i na društvenim mrežama potrebno je provoditi nove, dodatne izvide - navodi DORH u priopćenju.

U međuvremenu je ispitan veći broj osoba u svojstvu građana te je upućeno 13 dodatnih zahtjeva za prikupljanje potrebnih podataka, govore, a USKOK je uputio još jednu zamolnicu za međunarodnu pravnu pomoć.

Podsjetimo, 18. ožujka USKOK je objavio da je ispitana 31 osoba u svojstvu građana te da je od primitka USB sticka koncem listopada uputio 118 zahtjeva za prikupljanje podataka pa je s današnjim danom ta brojka porasla na 131. Dotad su upućene četiri zamolnice za pružanje međunarodne pomoći, što do ponedjeljka čini ukupno pet zamolnica.

USKOK je tada naglasio kako da je, u odnosu na izjave o korumpiranosti pojedinih sudaca koje je sada pravomoćno osuđeni Zdravko Mamić tijekom ljeta 2019. godine izjavljivao u javnosti, nakon njegovih javnih istupa, putem njegovog odvjetnika pozvan da te tvrdnje konkretizira i potkrijepi jer se radilo o općenitim tvrdnjama.

- Međutim, Zdravko Mamić i njegov odvjetnik tada to nisu učinili, već Zdravko Mamić s vremena na vrijeme, kada to njemu odgovara, u javnost dozira "nova otkrića i nove dokaze". USKOK sa pozornošću i savjesnošću pristupa zaprimljenim prijavama, dokumentaciji, materijalima, podnescima. Slijedom toga, smatramo, s pravnog stajališta i sa stajališta odnosa s javnošću, društveno neodgovornim od podnositelja da se jedno dostavlja USKOK-u, a drugo u opširnijoj formi medijima i javnosti s napomenom da je "sve prijavljeno" - kazali su tada iz USKOK-a.

>>Pogledajte i ovaj video: Zdravko Mamić o sucima

Ključne riječi

Komentara 2

CM
Crni_moj
18:19 29.03.2021.

To je i rečeno jednom u otvorenom. Sad će uskok 10 godina praviti izvide a krivci čekaju na slobodi nešto kao Vidošević. Ma ne treba sve prikupiti već samo jedan jedini slučaj sa čvrstim dokazom za zatvor a onda 10 godina samo produžavati kaznu. Kad to bude vjerujem pravosuđu i uskoku. Do tada ništa.

K3
Krešimir_3007
17:43 29.03.2021.

Ma niko ne radi ko naš USKOK. Pričo mi neki lik, bio u Remetincu, zatvorilo jednog Roma, ukrao Kolu iz kioska. Kad tako pedantno rade onda im ništa ne može stati na put.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije