Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAKON MAMIĆEVIH OPTUŽBI

Pokrenuta najtemeljitija sigurnosna provjera u sudstvu: SOA i USKOK češljaju suce

25.03.2021.
u 23:03

Ministar najavljuje i češće sigurnosne provjere, razmišlja o opciji reizbora sudaca, a u Osijek šalje pravosudnu inspekciju

SOA kreće u sigurnosnu provjeru osječkih sudaca. Potvrdio je to za Dnevnik Nove TV predsjednik Županijskog suda Zvonko Vrban, koji idući tjedan očekuje i poreznu inspekciju. I njega samog čeka sigurnosna provjera. 

"Ja sam danas poslao ponovo zahtjev da se izvrše sigurnosne provjere svih sudaca koji su godišnjim rasporedom raspoređeni u Odjel za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta", rekao je Vrban.

Na tom uskočkom odjelu su i svi suci koje je prozvao Zdravko Mamić. Riječ je o najtemeljitijoj sigurnosnoj provjeri prvog stupnja koju su suci prošli kad su počeli raditi na tom odjelu. I tad im se provjeravala imovina, mogući kontakti s kriminalnim miljeom.

"Mislim da je rađena prije nekoliko godina kada su oni postajali sucima uskočkog odjela, sad točno ne znam koje godine", rekao je ministar pravosuđa i uprave, Ivan Malenica. Ministar najavljuje i češće sigurnosne provjere, razmišlja o opciji reizbora sudaca, a u Osijek šalje pravosudnu inspekciju. Sve češlja i USKOK.

"I na tome inzistiramo, utvrdite istinu što prije da se konačno može, neću reći normalno živjet, da možemo normalno funkcionirati i raditi'', rekao je Damir Kontrec iz Udruge sudaca.

>> VIDEO Zdravko Mamić o sucima

Ključne riječi

Komentara 48

GR
graditelj
23:33 25.03.2021.

Ajmo se kladit da će rezultati provjere biti idilični. Sve po PS-u. 😉

NA
nahty
00:56 26.03.2021.

Ukratko opet intitucije rade svoj posao. Još kraće, neće napraviti ništa.

DU
Deleted user
23:37 25.03.2021.

U Hrvatskoj je 90% sudaca korumpirano,to je postao ne sigurnosni već egzistencijalni problem za državu. Sessa i ekipa iz Osijeka trebaju poslužit kao PRIMJER ostalima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije