Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pogodovao supruzi?

USKOK istražuje riječkog pročelnika zbog davanja u najam poslovnog prostora

Vladimir Benac
Foto: Nino Strmotić/PIXSELL
22.12.2017.
u 15:03

Osumnjičeni je zaposlenici Direkcije naložio da bez znanja ravnatelja napravi procjenu vrijednosti radova uređenja poslovnog prostora

Pročelnik Odjela gradske uprave za gospodarenje imovinom Grada Rijeke Vladimir Benac našao se pod istragom Uskoka zbog sumnje da je tvrtki svoje supruge omogućio da uz minimalnu najamninu dobije na korištenje adaptirani poslovni prostor.

Istragu protiv 44-godišnjeg riječkog pročelnika zaduženog za gospodarenje gradskom imovinom, Uskok je pokrenuo tereteći ga za protuzakonito pogodovanje.

Sumnjiče ga da je sporne radnje poduzimao od travnja do prosinca 2016. kao pročelnik Odjela gradske uprave za gospodarenje imovinom, u koji spada i Direkcija za gradnju i održavanje objekata javne, poslovne i stambene namjene.

Tvrtka kojoj je osigurao da, uz plaćanje minimalne najamnine na natječaju dobije na korištenje adaptirani i uređeni poslovni prostor prema sumnjama tužiteljstva obavljalo je knjigovodstvene poslove i za više tvrtki u vlasništvu njegove supruge.

>> Najljepše kuće u Zagrebu

Vladimir Benac
1/7

Osumnjičeni je zaposlenici Direkcije naložio da bez znanja ravnatelja napravi procjenu vrijednosti radova uređenja poslovnog prostora iako planom za 2016. nije bilo predviđeno takvo investiranje niti se radilo o radovima hitne intervencije i održavanja te da potom kao predsjednica Povjerenstva Grada Rijeke za poslovne prostore pripremi raspisivanje natječaja za davanje prostora u zakup.

No, uz to joj je naložio da u zapisnik sa sjednice Povjerenstva protivno odredbi Odluke o zakupu navede prijedlog da se u poslovnom prostoru obavlja isključivo djelatnost kojom se bavi društvo kako bi se drugim ponuđačima ograničila mogućnost prijave, izvijestio je Uskok.

Dodaju da je po nalogu okrivljenika u zapisnik navedeno i da će Grad Rijeka izvesti samo nužne radove iako će, protivno Odluci o zakupu poslovnog prostora, biti izvedeni radovi kompletne rekonstrukcije i uređenja navedenog poslovnog prostora.

Početkom lipnja 2016. vlasnica trgovačkog društva je podnijela prijavu na natječaj i kao cijenu zakupa ponudila cijenu iz natječaja, znajući da će Grad izvršiti kompletne radove na rekonstrukciji poslovnog prostora, bez obzira na to što je u natječaju navedeno da se prostor daje u najam u zatečenom stanju.

Preuzimanje poslovnog prostora odgođeno je do završetka radova od strane Grada Rijeke te je nakon završetka radova zaključen Ugovor o zakupu između Grada Rijeke i trgovačkog društva u kojemu je suprotno odluci o zakupu poslovnog prostora unesen članak koji omogućava da se na adresi na kojoj se nalazi poslovni prostor registrira i društvo u vlasništvu njegove supruge.

Komentara 6

Avatar Moodleen
Moodleen
16:10 22.12.2017.

Ma to je garant hadezeovac, pa ne bi to kmer ni slučajno, ne bi Vojkan niti zaposlil nekog iz komunističke partije, ma kaj god. Pazi on na to.

DU
Deleted user
15:19 22.12.2017.

Nije to demokracija ako se ispituje SDP u RI !

GU
General_U
16:23 22.12.2017.

ovaj vladimir benac na slici nema veze s tim četerdeset četvorogodišnjakom istog imena i prezimena...stavite sliku pravoga ovaj bi vas moga postrojit totalni luđ... iz splita...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije