Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nesreća u BiH

U eksploziji u rudniku kod Travnika, ozlijeđeno petnaest rudara

rudnik
Foto: ilustracija
1/4
02.07.2016.
u 22:59

Točan uzrok nesreće nije poznat, no pretpostavlja se da je riječ o eksploziji metana

Petnaest rudara ozlijeđeno je u eksploziji koja se dogodila danas oko 18 sati u rudniku ugljena kod Travnika u središnjoj Bosni, potvrdili su u večernjim satima uprava rudnika i lokalna policije koja provodi očevid.

Glasnogovornik Ministarstva unutarnjih poslova županije Središnja Bosna Rusmir Prohan izjavio je kako je evakuacija ozlijeđenih rudara uspješno provedena te je svima pružena liječnička pomoć no nitko nije životno ugrožen.

Lokalni su mediji izvjestili kako se u trenutku eksplozije u rudniku "Abid Lolić" u mjestu Han Bila nalazilo pedesetak rudara, a njihova evakuacija okončana je nešto prije 23 sata.

Ozlijeđeni su rudari uglavnom zadobili opekline ili su se otrovali isparavanjima. Točan uzrok nesreće nije poznat, no pretpostavlja se da je riječ o eksploziji metana.

Rudarski inspektori počeli su provjere kako bi utvrdili točne okolnosti pod kojima se dogodila eksplozija.

>>Iz rudnika spašeno 29 rudara, poginulo njih 5

Ključne riječi

Komentara 4

GE
geez
06:33 03.07.2016.

"lokalna policije"

GE
geez
06:32 03.07.2016.

"u eksplozija"

GE
geez
06:34 03.07.2016.

"no nitko"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije