Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAGRADA SOLJAČIĆ
Povratak na članak

Ovo su najbolji maturanti u Hrvatskoj

Nagradu Soljačić, u iznosu od 5000 američkih dolara, osvojio je Petar Suman iz Gimnazije Lucijana Vranjanina u Zagrebu, najboljim rezultatom na ispitima iz matematike, fizike i hrvatskoga jezika na višoj (A) razini.

Komentari 8

Avatar marela
marela
17:27 21.07.2017.

Svaka čast za uspjehe djece. No sada,vrlo lako, porezna može stupiti na scenu. naime dijete koje je dobilo nagradu 5000$ ne može biti uzdržavani član ( limit 15.000,00 kn godišnje), tako da će roditelj, ako ga koristi kao osobni odbitak,k, u 2018. godini dobiti porez na dohodak za uplatu za 2017. godinu....naša nelogična posla......sramota je da se nagrade i stipendije smatraju dohotkom i djeca ne mogu biti uzdržavani članovi ako u godini na taj način "zarade" više od 15.000 jn godišnje....voljela bih vidjet koje dijete se može samo uzdržavati sa 1250 kn mjesečno...........

VL
DO
dosaosam2
21:55 21.07.2017.

večernji o kojekakvim fufama piše epove a nije u stanju ispisati imana pametnih kraj njihovih slika. Jadno

VL
Avatar mrkyyy
mrkyyy
16:01 21.07.2017.

ajmo sad malo, bljuč trač srač, plenković se vozi u audiju, a najbolji maturanti nemaju ni za olovku i gumicu za brisanje... ili nešto u tom stilu, smislit će oporbeni aktivisti već nešto

VL
DU
Deleted user
23:20 21.07.2017.

sad slusajte..i nesto naucite..hr mediji a zapravo..robovi..pisu gluposti i zaludjuju narod..ova vijest..u tkz..velikom hr listu je glupost nad glupostima..i moze biti vijest u kvartovskom listu..a ne u nekom ozbiljnom..zato slusaj mali sta cu ti rec..od tebe se nastoji uciniti..neprirodnu "velicinu" ej..maturant..zamisli..nemoj se zavaravati da si netko i nesto..odjebi lasce i neznalce oko sebe..to su uhljebi prve klase..oni su platili oglas ne o tebi nego o sebi..to moderan svit..ne pozna..toga ima samo u glavama..dupelizaca i neznalica..budi svoj.

VL
Avatar anticenzura
anticenzura
15:35 21.07.2017.

Merkelica zadovoljno trlja sake, eto njoj obrazovanih mladih ljudi bez da je cente potrosila na skolovanje i na djecije doplatke.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.