Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Fontana

Uređen Vijenac Ruđera Boškovića u Vukovaru

Vijenac Ruđera Boškovića
Foto: Branimir Bradarić
1/3
14.09.2016.
u 14:05

Dovoljno je prisjetiti se kako je ovaj dio izgledao prije samo šest mjeseci i koliko je tu bilo rupa, štakora, a neki od sugrađana su se i ozlijedili na tome prostoru, rekao je Penava.

Simboličnim puštanjem u rad novoizgrađene fontane na Vijencu Ruđera Boškovića, koji se nalazi u vukovarskoj gradskoj četvrti Borovo naselje, gradonačelnik Vukovara Ivan Penava otvorio je ovaj obnovljeni i novouređeni prostor. Radi se o zelenoj površini između šest solitera koja je bila zapuštena i oštećena od ratnih razaranja.

- Ovaj dio grada, koji je gusto naseljen, sada dobiva jedan sasvim novi, drugačiji i uređeniji izgled na ponos svih nas. Dovoljno je prisjetiti se kako je ovaj dio izgledao prije samo šest mjeseci i koliko je tu bilo rupa, štakora, a neki od sugrađana su se i ozlijedili na tome prostoru, rekao je Penava.

Foto: Branimir Bradarić

Tijekom radova na Vijencu Ruđera Boškovića izvedeni su i radovi na komunalnoj infrastrukturi koji uključuju priključak vode, kompletnu oborinsku i fekalnu odvodnju, sanaciju pješačkih staza, uređenje zelenih površina kao i izgradnju fontane. Za realizaciju toga projekta grad Vukovar je izdvojio 3,4 milijuna kuna.

Grad Vukovar je s 80 posto sredstava sufinancirao i obnovu pet dizala u zgradama na Vijencu Ruđera Boškovića. Dizala su sada uređena, servisirana, a ugrađena im je i govorna komunikacija. Projekt uređenja dizala kotao je oko pola milijuna kuna.

Komentara 1

IB
ibiza
14:12 15.09.2016.

bravo samo naprijed

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije