Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REAKCIJA

Ured predsjednika odgovorio ministru Banožiću: 'Od šest poziva, na dva se odazvao'

Mario Banožić
Sandra Šimunović/Pixsell
24.10.2020.
u 17:06

Ministar Banožić većinom je ipak nalazio za sebe važnijeg posla od razgovora s Predsjednikom Republike i načelnikom GS OSRH., navodi se u priopćenju.

Ured predsjednika Zorana Milanovića oglasio se nakon što je ministar obrane Mario Banožić ustvrdio da predsjednik 'govori neistine' o njegovim dolascima na sastanke te je istaknuo kako samo dva puta nije bio prisutan i to zbog priprema i sudjelovanja na NATO ministarskom sastanku putem video konferencije i zbog neodgodivih obveza u Vladi

Priopćenje prenosimo u cijelosti. 

"Umjesto kvalifikacija kakve javnosti nudi ministar obrane Mario Banožić - da Predsjednik Republike iznosi „potpune neistine“ – Ured predsjednika Republike Hrvatske nudi lako provjerljive činjenice o (ne)dolasku ministra Banožića na brifinge kod Predsjednika Republike na koje je pozivan skupa s načelnikom Glavnog stožera OSRH admiralom Robertom Hranjom koji je uvijek i došao. 

Činjenice kažu: ministar obrane bio je na brifingu samo 28. srpnja i 8. rujna, a nije došao 27. kolovoza, 24. rujna, 9. listopada i 23. listopada. Od šest poziva, na dva se odazvao, a za četiri je pronalazio raznorazne isprike i znao bi ih javiti Uredu predsjednika Republike, kao zadnji put, 45 minuta prije termina dogovorenog brifinga. I da, termini brifinga nisu bili uklesani u kamen, vodilo se računa da ministar ima i drugih obveza, pa se uvijek ostavljala mogućnost dogovora o terminu. Jer, radi se o državnim poslovima za koje je ministar obrane relevantan sugovornik. 

Ministar Banožić većinom je ipak nalazio za sebe važnijeg posla od razgovora s Predsjednikom Republike i načelnikom GS OSRH. Valjda su i njegovi prethodnici imali obveza na istom poslu, ali i ministar Damir Krstičević i državni tajnik Tomislav Ivić, koji je jedno vrijeme obnašao dužnost ministra obrane, uspijevali su nekako naći vremena i dolazili su redovito na brifinge u Ured Predsjednika. Jer, ponovimo, radi se o državnim poslovima", navodi se u priopćenju Ureda predsjednika kojeg potpisuje glasnogovornik Nikola Jelić 

Komentara 15

CG
crna.guja10
17:44 24.10.2020.

Drugovi partijci samo lažite, to ste naučeni još od '45......samo laži i laži, netko će i povjerovati.....

Avatar Cornelius
Cornelius
18:25 24.10.2020.

A zašto da gospodin ministar gubi vrijeme sa tim bolesnikom? Bolje da rješava križaljke nego da sluša baljezganja tog prištavca.

K3
Krešimir_3007
17:30 24.10.2020.

zar je moguće da je ministar pogriješio broj nedolazaka? ne mogu vjerovati, navodno nije bio 4 puta, a on mislio 2. brzo se živi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije