Naslovnica Vijesti Hrvatska

Uređuju Sabor prije jesenske sezone, radovi gotovo milijun kuna

Osvježena izgleda jesen će dočekati saborske dvorane Ante Starčevića i Stjepana Radića na prvom katu, te Ivana Mažuranića i Josipa Jelačića u prizemlju.
28. kolovoza 2018. u 07:57 2 komentara 403 prikaza
Sabor
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Dvadesetak dana prije početka redovnog jesenskog zasjedanja, dio Hrvatskog sabora izgleda kao gradilište, uređuje se dio dvorana, obnavljaju službenički uredi na trećem katu saborske zgrade.

Sabor Sve im je plaćeno Zastupnici uz plaće, u pola godine potrošili 5,1 milijuna kuna na hotele, prijevoz, stanarinu...

Radovi, čiji ukupan trošak iznosi 983 tisuće kuna, uključujući i PDV, bit će završeni do početka jesenskog zasjedanja, poručili su iz saborske Službe za medije.

Miris boje, užurbani majstori, zvuk brusilica, ispunjavali su početkom tjedna treći kat saborske zgrade na kojem se obnavlja 13 službeničkih ureda, mijenja dotrajali parket, uređuju prozori.

Gordan Jandroković SABOR Jandroković: Još puno moramo raditi da bi se poboljšao imidž Sabora

Uredi su to koji se godinama, pa i desetljećima nisu uređivali, njihov skroman i dotrajali izgled mnoge bi iznenadio.

Osvježena izgleda jesen će dočekati saborske dvorane Ante Starčevića i Stjepana Radića na prvom katu, te Ivana Mažuranića i Josipa Jelačića u prizemlju.

"Radovi uključuju stolarske, soboslikarske, ličilačke i parketarske poslove", navode iz Sabora, podsjećajući da se radi o dvoranama u kojima zasjedaju saborski odbori i održavaju razna druga događanja.

MINISTRICA KULTURE Vlada uzima vozila niže srednje klase povoljnih cijena

U ovoljetnom uređenju saborske zgrade uredit će se i jedan hodnik u prizemlju, a nakon svega zimu bi mirnije trebali čekati djelatnici saborske straže kojima bi intervencija na ulazu Trg svetog Marka 6, trebala osigurati da se ne smrzavaju kad vani zahladi i padne temperatura.

Ulaz je to kroz koji prolazi najviše ljude zbog čega se stalno otvaraju i zatvaraju automatska vrata hladeći predvorje u kojem, za hladnih dana, saborske stražare ne mogu ugrijati ni debela radna odijela.

Pogledajte i video: Novinarka pred zgradu Vlade bacila kantu punu izmeta

[video: 26372 / ]
Hrvatska rukometna reprezentacija
Jeste li znali?
Zašto bi Kauboji mogli postati Dizelaši i zašto su Crnogorci i Makedonci zapeli za lavove?

A1 izdvaja za Vas