Naslovnica Vijesti Hrvatska

Urbana desnica: Vlada na radnike šalje policiju, a troši na Pride

Pokret koji sebe naziva Urbana desnica uoči Pridea pozvao je Splićane na ignoriranje parade
08. lipnja 2012. u 09:40 20 komentara 6 prikaza
transparent (1)
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL

Uoči Gay Pridea pokret Urbana desnica, koji je pozvao Splićane na dan održavanja parade da podrže njihovu akciju "Prazan grad", postavila je transparent kojim, kako kažu u priopćenju koje su objavili, žele skrenuti pozornost javnosti na financijsku sferu osiguranja parade.

– Troškovi osiguranja parade iznose ove godine oko 2,000.000 kn, povorku će osiguravati više od tisuću policijskih službenika, a ruta kojom bi povorka trebala proći, sudeći prema najavama organizatora, policije i određenih ministara i ministrica RH, ostat će nepromijenjena bez obzira na ukidanje suglasnosti od Grada te bez obzira na mišljenje većine građana grada Splita. Pitamo se tko štiti volju većine građana ovog grada? – napisali su i još jednom pozvali građane grada Splita i šire okolice da 9. lipnja 2012. bojkotiraju odlazak u središte grada i time podrže njihovu akciju Prazan grad.

– Nasilje i publika dvije su stvari koje će i ove godine uvelike pomoći paradi. Ovaj je plan osmišljen nedugo nakon prvog neuspjelog Gay Pridea u Splitu. Cilj mu je izazvati nasilje jer će u samoj povorci ove godine biti i izaslanici EU, kako bi se eventualno izvršio pritisak Europe na Republiku Hrvatsku da zaštiti prava LGTB osoba. Cilj im je i oblatiti ime grada Splita, građane grada Splita i prikazati ovo društvo kao netolerantno, primitivno i nasilno. Cilj je provlačiti to danima kroz svjetske i nacionalne medije, a sve zbog šačice inozemnih LGTB osoba koje osigurava hrvatska policija na teret hrvatskih poreznih obveznika! – smatraju u Urbanoj desnici. Pitaju Vladu RH zbog čega osigurava ovakve parade, a parade radnika čije su tvrtke uništene i čija je egzistencija upitna prekida policijskim intervencijama, privođenjima i upotrebom fizičke sile.

– Također, pitamo određene pripadnike te iste Vlade zbog čega nisu marširali s radnicima Jadrankamena i ostalih propalih tvrtki, a za manjinu koja terorizira većinu u gradu Splitu imaju sluha. S pravom se pitamo što su prioriteti ove Vlade i zbog čega su ljudska prava LGTB osoba pod patronatom države, dok se nad radnicima propalih tvrtki, koji traže ta ista ljudska prava te pravo na rad vrši represija i teror te iste države i policije? – poručuju iz Urbane desnice.

Vrtovi Hrvatske
Vrtovi Hrvatske
100% domaće voće i povrće sad je svima dostupno!

A1 izdvaja za Vas

 • Avatar Meggi
  Meggi:

  Urbana desnica je tu u pravu i nadam se da će ih Splićani poslušati i jednostavno kloniti se cirkusa taj dan. Kad vrag dođe po svoje, onda želi ono što je nastrano prikazati kao normalno a ono što je normalno, ... prikaži još! želi prikazati kao zatucano i staromodno. Europa, koja se davno odvojila od Boga, živi upravo tako a ljudi nasjedaju na njihovu liberalnost koja zapravo vodi u propast društva i obitelji. Ne vide da, zapravo, žive u ropstvu vlastitih požuda i nastanosti pod krinkom liberalnosti.

 • autoritet:

  U pravu su

 • zlako:

  Pvorka ponosa je je jedino svadbena povorka.Mladenka u bjelini,mladenac i veseli svatovi.Ne treba im zaštita a svatko tko vidi povorku trubi i sretan je.