Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZBOR ILI NE

Puljak napao pismo nadbiskupije o suglasnosti za vjeronauk

vjeronauk,krunice
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
28.09.2018.
u 10:34

Sve u svemu još jedno oživotvorenje izreke iz Orwellove Životinjske farme, komentirao je Puljak

Znanstvenik i političar Ivica Puljak objavio je na svojem Facebook profilu pismo Katehetskog ureda Splitsko-makarske nadbiskupije u kojem su upozorili škole da za vjeronauk ne smiju tražiti pisanu suglasnost roditelja.

– U novom zakonu piše "Za uključivanje učenika u izbornu nastavu potrebna je pisana suglasnost roditelja", što prije nije trebalo. Stoga su neke škole tražile suglasnost roditelja za sve izborne predmete. Dakle, ništa neobično – piše Puljak.

Dodaje kako se to "nije svidjelo Katehetskom uredu" te da su u pismu upozorili da "vjeronauk nije isti kao drugi izborni predmeti".

– Usput ih upozoravaju da je nedopustivo stavljanje vjeronauka izvan redovnog rasporeda, tj. u drugu smjenu, što je izvor mnogih problema u školama i dovođenje mnogih drugih izbornih predmeta u neravnopravan položaj.

Sve u svemu još jedno oživotvorenje izreke iz Orwellove Životinjske farme: "Svi su jednaki, ali neki su jednakiji od drugih", napisao je Puljak na Facebooku, gdje je objavio i dopis.

Ključne riječi

Komentara 58

Avatar rubinet
rubinet
11:28 28.09.2018.

A što to treba Dotičniku? Mislim,ta politika. Pametan je. Neka se bavi znanošću. Ima i obitelj. Ima i dražesnu ženicu.

VK
VKSS
10:51 28.09.2018.

Ne znam što toliko smeta vjeronauk u većinskoj katoličkoj zemlji,a vamo bi branili druge religije koje pokrivaju lica i sl. Čudan smo mi neki narod,tko nas to vodi,tko nam to nameće svoje ideologije.Vamo su za instanbulsku konvenciju radi zaštite žena,ali zato nisu protiv rada nedjeljom gdje mislim i preko 90% rade žene,vamo se one babe i ostale nepotrebne udruge uspire kad netko kaze da je ženi mjesto u kući,vamo kad je nešto ozbiljnije šute.Nije ženi mjesto u kući,ali realno je da će muškarac tegliti drva,a žena brisati prozore,iako i ja radim "ženske" poslove neke,ali ne znam čemu ovreda tih feminiskinja...očito što su nesposobne zaštititi ženu od pravih napada.

KB
kbr
11:50 28.09.2018.

nevjerojatno licemjerje (i mržnja) liberalnih "pametnjakovića" - znači roditelji su odabrali da im dijete ide na vjeronauk, jer eto živimo u zemlji sa slobodom izbora, al onda "pametni" radi pritisak: jeste ipak sigurni, možda da se ispišete s vjeronauka, što će vam to, to je za glupe. a čovjek je navodno vjernik (on ili žena, jedno od njih, nisam siguran koje)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije