Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 34
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ANEKS UGOVORA

Uprava Narodnih novina želi još 10 plaća nakon isteka mandata?

narodne novine
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
1/3
16.01.2020.
u 15:12

U slučaju da uspiju dobiti navedene anekse ugovora, tročlana uprava dobila bi ukupno skoro milijun kuna.

Uprava državne tvrtke Narodne novine predložila je da im ta državna tvrtka isplati dodatnih 10 plaća u kolovozu sljedeće godine kad im istekne mandat. Naime, uprava na čijem je čelu nestranački Zlatko Hodak, Mato Regvar iz HDZ-a i Robert Hirc iz Reformista Radimira Čačića u svojim ugovorima nemaju takvu mogućnost.  

Kako je kazao za 24sata sugovornik iz tvrtke, upravo zato kod Nadzornog odbora pokušavaju progurati anekse ugovora koji bi im osigurali 10 bruto plaća koje bi trebali dobiti nakon isteka mandata 

U slučaju da uspiju dobiti navedene anekse ugovora, tročlana uprava dobila bi ukupno skoro milijun kuna. Na upit upravi Narodnih novina temeljem čega su zaslužili, naveli su kako aktualna Uprava društva radi prema ugovoru o radu iz kolovoza 2017. godine koji nije mijenjan.

U ovom trenutku jedina opcija prema kojoj članovi Uprave imaju pravo šest mjeseci punu plaću i šest mjeseci još pola plaće ukoliko ne nađu novi posao jest ako budu smjenjeni bez obrazloženja. 

Neformalni razgovori

Robert Blažinović, predsjednik Nadzornog odbora Narodnih novina  pisao je Ministarstvu državne imovine i pitao ih za savjet tko točno odobrava izmjene ugovora i kako se primjenjuje odluka o utvrđivanju plaća i otpremnina za uprave trgovačkih društava. Ministarstvo mu je navelo kako je ta odluka u nadležnosti Nadzornog odbora. 

On ističe i da još nikakav službeni prijedlog o promjeni ugovora nije došao od uprave, nego je bilo tek neformalnih razgovora o tome prošle godine.

- Nema još nikakvog službenog prijedloga niti je o tome odlučivao Nadzorni odbor. U slučaju da takvo nešto i stigne, o tome će odlučiti svi članovi Nadzornog odbora, a uprava će itekako morati potkrijepiti rezultatima bilo kakvu izmjenu ugovora – rekaoje Blažinović za 24sata koji ističe da nisu raspravljali niti o konkretnim iznosima.
 

Ključne riječi

Komentara 3

DU
Deleted user
15:22 16.01.2020.

moj prijedlog da se clanovima uprave tzv.narodnih novina ..isplati ne 10 placa po isteku ugovora o radu ..nego da im se isplacuje placa do kraja zivota...jer toliko dobro posluju da je moj prijedlog sitnica ...a clanovi su hdz i cacicevih reformista i zasto se to naglasava ...medju njima nima razlike...sve su to neokmunisticki uhljebi itd

BF
bf2
20:45 16.01.2020.

uhljebi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije