Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Uprava HŽ Infrastrukture na mjestu nesreće: Uzrok će se znati za 15 dana

NESREĆA VLAK
Pero Lovrović / Pixsell
25.11.2009.
u 13:02

Uprava HŽ Holdinga odbacila je sve sumnje u diverziju. Željeznički promet je i dalje najsigurniji prijevoz, a jučer se u Lici dogodila tek manja “nezgoda” pri remontu motorne drezine - ocijenio je predsjednik uprave.

Rezultate istrage očekujemo za petnaest dana, nisam kockar i neću izlaziti s nikakvim špekulacijama već s pravom informacijom, i to kad budemo sigurni u uzrok nesreće - rekao je na mjestu nesreće teretnog vlaka, koji je u noći s petka na subotu sa 16 vagona nakrcanih kontejnerima koštanog brašna iskočio iz tračnica pred kolodvorom Sušak-Pećine, predsjednik uprave HŽ Infrastrukture Branimir Jerneić.

Jerneić je, zajedno s Ivanom Matasićem i Tihomirom Lažetom iz uprave, obišao petstotinjak metara pruge s koje se još uvijek uklanja “krš” i rasuto brašno te procijenio štetu, koju će platiti, kako tvrdi, ona tvrtka HŽ-a za koju se utvrdi da je odgovorna za nesreću, na desetak milijuna kuna. Jerneić nije htio komentirati ni nagađanja o mogućoj sabotaži, kao ni “slučajnost” da se u utorak dogodila nova željeznička nesreća (kolodvor Plaški).

- Uprava HŽ Holdinga odbacila je sve sumnje u diverziju. Željeznički promet je i dalje najsigurniji prijevoz, a jučer se u Lici dogodila tek manja “nesreća” pri remontu motorne drezine - tvrdi.

Dva kolosijeka na potezu Škrljevo-Rijeka, iako još uvijek bez struje, osposobljena su za teretni promet u utorak predvečer. Radovi se prekidaju svakih 12 sati i potez se otvara pa je tako u noći prošlo 15 vlakova (pet tisuća tona robe), većinom kontejnera Luke Rijeka i HŽ-a, a gospodarskog zastoja nema. Putnici se i dalje prevoze autobusima, i tako će ostati dok pruga ne bude sto posto sigurna.

Komentara 2

OB
-obrisani-
13:38 25.11.2009.

Mene više zanima kuda je išlo to \"crkotinsko brašno\". Ako je za izvoz, onda je sve u redu. Samo bojim se da to kravlje ludilo opet netko uvozi u Hrvatsku.

OB
-obrisani-
17:52 21.12.2009.

Kaj im treba petnest dana da se dogovore? A kak to sve ide i kam ide zgleda da buju skoro nama prodavali to kravlje ludilo pod zadnju klasu jestivog brašna.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije