Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vilim Ribić:
Povratak na članak

'Upozorili smo premijera da će to teško proći, pogotovo ako nije brojka šest '

Ribić je poručio da treba sačekati rezultate referenduma, pa će vidjeti što će biti. "Nije uvijek ono što se vidi većina. Ponekad je ona tiha većina koja se ne vidi možda većina, vidjet ćemo, zato treba biti malo oprezan", dodao je

Komentari 35

BB
Bruno_Bear1
15:32 27.11.2019.

Od srca želimo da to ne prođe, pa da vlada uvede radnu obvezu i da se očisti smeće u prosvjeti i da premijer ukine sve ponude koje su ogroman teret na grbači naroda.

VL
SS
SS11223344
16:58 27.11.2019.

Ja se nadam da će Plenković tim licemjerima ne povećati, nego smanjiti plaće za 6%, dok oni sjede u toplim školskim stolicama, drugi grade našu državu i po kiši i po snijegu a imaju skoro 2 puta manju plaću.

VL
OM
omniameamecumporto
16:11 27.11.2019.

Ovo je prestrašno,toliko strašno da ne mogu vjerovati da se stvarno događa. Da li oni razumiju što su djeci napravili,da li je njima jasno da roditelji neće dozvoliti da djeci oduzmu praznike i subote.Gdje je ovome kraj. Ja sam zaa radnu obavezu , djecu pozvati pod hitno u škole. Tko se ne odazove dobiva otkaz. Kako ne razumiju da javnost i roditelji nisu na njihovoj strani.

VL
Avatar majkuvam
majkuvam
16:50 27.11.2019.

Jedino što su napravili je da su dokazali da nisu dostojni predavati.Zanima ih samo novac a obrazovanje školaraca i studenata je za njih sporedno i nebitno.U nekim sektorima jednostavno ne smije postojati "pravo" na štrajk.Ako nekima to ne odgovara neka si izaberu neku drugu struku.Imaju najviše slobodnog vremena od svih a novaca uvijek premalo.Riječ sram za njih ne postoji.

VL
KA
Kal
17:01 27.11.2019.

Radnu obvezu uvesti sada i odmah i konačno u školama poćeti čistiti ima ih previše a premalo rade.

VL
ST
stefj
15:54 27.11.2019.

Opet su Ribić i ekipa, zajedno s vladom glavni antireformisti. Umjesto rasterećenja i smanjenja poreza, sad ćemo dobiti neki novi... I tako mic, po mic, došli smo do dna EU-a i tako mic po mic došli smo do najvećeg poreznog opterećenja među tranzicijskim zemljama... Imamo Skandinavske poreze i postkomunističku privredu, komunističku državnu i javnu službu, socijalističku vladu. Super recept za propast...

VL
DU
Deleted user
18:00 27.11.2019.

Ribić, baš Ribič govori o nekakvoj "osveti"? Zar samo oni "imaju pravo"? Gdje je to zapisano da Vlada Republike Hrvatske ne bi smijela poduzeti zakonske korake u korist sveukupnog hrvatskog stanovništva? Do kada i do kuda smije i mora trajatii ucjena dugogodišnjih društvenih prazita? Zašto se ne nigdje ne piše da jedna trećina učitelja, nastavnika i profesora uopće ne podržava štrajk? Nad njima se vriši osveta, pa čak i prijetnje fizičkim nasiljem. Nadam se skoro da će i ovu ponudu odbiti pa da Vlada sudski zabrani štrajk. Ovo nije nikakva "borba za radnička prava" nego je čisto, sirovo nasilje nad ostatkom hrvatske javnosti i pokušaj rušenja Vlade i prouzročiti apsolutni kaos s ciljem rušenja Hrvatske kao države. Ribič, Mihaljinec, ona polupismena učiteljica Šprem i mnogi drugi od mene imaju samo još veliku dozu prijezira. Ništa drugo - a u tom prijeziru prema njima nisam sam.

VL
SA
samograd
18:48 27.11.2019.

Podrška djeci koja imaju pravo na obrazovanje ,jer biti učitelj je poziv dostojanstvo nije samo novac , nadam se da će im se ovaj štrajk obiti od glavu .

VL
ŠT
ŠtoReći
19:22 27.11.2019.

ja upozoravam premijera da postupi onako kako je postupio bivši, to će biti prihvatljivo

VL
MA
marijaqwer
18:01 27.11.2019.

Uhljebi pojedoše i roditelje i djecu i budućnost . Ovi nastavnici će uskoro predavati samo vlastitoj djeci jer će ostali iseliti ili umrijeti pod poreznim opterećenjem

VL
JB
Jandref_Briselionovič_Plenjinj
17:39 27.11.2019.

Vrijeme je da tajnica počne pripremati odluku o kolektivnom otkazu za sve koji neće raditi. Bezobrazluk se ne smije tolerirati. Tko neće raditi - noga. Ima tko hoće.

VL
KA
Kal
17:23 27.11.2019.

Sindikati sebi previše dopuštaju čuj nećemo pregovarati ako premijer nije tu, e sad je premijer bio tu šta sad hoće, oćito se vidi da je taj štrajk više politički nego onaj za njihove plaće, dobro bi bilo smijeniti ministricu i odmah uvesti radnu obavezu ali i naći ministra koji će napraviti pravi ustroj u školi, svake godine se smanjuje broj upisane djece u škole ali zato je učitelja svake godine sve više i više.

VL
KA
Kal
18:06 27.11.2019.

Ribiću pozivate premijera na pregovore a vi niste ovlašteni da prihvatite ili ne prihvatite dogovor šta vi predstavljate onda u tim pregovorima treba premijer to najuriti i uraditi onako kako je predviđeno prvim dogovorom kome se ne sviđa ima bolje u Irskoj ali tamo se mora raditi nitko nerad ne plaća.

VL
DU
Deleted user
19:45 27.11.2019.

da sam ja vlast, u škole bih donio automate za kontrolu radnog vremena, da vide koliko dnevno rade.. najviše 5 sati...

VL
ZA
zarko815
22:07 27.11.2019.

Ponuda za tu parazitsku bagru koja je preplaćena za svoj rad i loše rezultate je previsoka, zato treba sve vratiti na početak i uvesti radnu obvezu bez ikakvih povećanja.

VL
DU
Deleted user
20:26 27.11.2019.

Da li se ovaj Ribić (možda Ribič) da klonirati. Ovakav kapacitet bi bilo šteta uskoro izgubiti.

VL
MA
marmelada
20:33 27.11.2019.

S obzirom da imaju puno slobodnih dana naši voljeni učitelji bi malo mogli na rad u EU da poprave kućni budžet .Bauštelica, pranje posuđa , čišćenje, glačanje rublja Itd.. a i gospon Vilim i njegova ekipa bi se mogli okušati u tom sektoru..

VL
Avatar Centrum
Centrum
07:27 28.11.2019.

Stvarno su već naporni ovi sindikalni metuzalemi. Ribić je kontinuirano šef sindikata još od socijalizma. Ove je godine sustigao Staljina na čelu SSSR-a.

VL
MK
mkinkognito
19:16 27.11.2019.

Nije li iz sindikata koji predstavlj istupio ugledni član za kojeg se ne može reći kako je glup, neškolovan, zaveden, zatucan … Razlog za istupanje je način na koji ga taj sindikat zastupa.

VL
DU
Deleted user
22:31 27.11.2019.

Ovoga djeca ne zanimaju... cista politika i pokusaj rusenja vlade uz pomoc tito ih pionira

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.