Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Crveni alarm

Upozorenje za jaku buru duž Jadrana, posebno su na udaru dva područja

bura
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
1/2
11.08.2016.
u 09:00

Duž Jadrana očekuje se jaka, a ponegdje i olujna bura. Posebno treba pratiti informacije o prometu

Na Jadranu se, prema prognozi DHMZ-a, danas očekuje umjerena i jaka, na udare i olujna bura. HAK je na svojim stranicama objavio da su samo za osobna vozila otvorene autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica (obilazak za ostala vozila je državnom cestom DC54 Maslenica-Zaton Obrovački), autocesta A6 Rijeka – Zagreb između čvorova Delnica i Kikovica (otvorena je samo za osobna vozila. Ostala vozila voze obilazno starom cestom kroz Gorski kotar (DC3).

Na Krčkom mostu, autocesti A7 Orehovica – Šmrika i Jadranskoj magistrali (DC8) od Bakra do Novog Vinodolskog, zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a od Novog Vinodolskog do Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Oprezno treba voziti po mjestimice mokrim i skliskim kolnicima u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, Lici, Gorskom kotaru, Slavoniji i dijelu Dalmacije, upozoravaju iz HAK-a.

Crveno upozorenje za područje Velebita, narančasto za područje Kvarnera

Meteoalarm je za danas izdao crveno upozorenje za područje Velebita. – Vrijeme je vrlo opasno i podrazumijeva visoku razinu opasnosti za zdravlje, pa i za život opasne situacije, posebice pomorcima. Također, prisutan je i značajan rizik od štete za obalnu infrastrukturu. Budite svjesni opasnosti i obratite pozornost i pratite najnovija vremenska izvješća. Savjetujemo javnost da izbjegavaju putovanja i boravak blizu ugroženih obalnih područja. Vrlo je vjerojatno da trajekti neće ploviti pa, ako putujete, pratite informacije o prometu – stoji na stranicama Meteoalarma.  

Za cijeli Jadran izdano je upozorenje za mjestimice jaku, na udare i olujnu buru. Na području dubrovačke regije danas su mogući lokalno izraženiji pljuskovi s grmljavinom

Narančasto upozorenje izdano je za područje Kvarnera. – Očekujte i budite pripravni za olujne brzine vjetra u kombinaciji s lokalno visokim valovima koji su se već ili će se tek generirati – upozorava Meteoalarm. 

No već sutra stiže nam smirivanje vremena, više sunca, a do kraja vikenda i porast temperatura. 

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
12:01 11.08.2016.

Hm, ovo je vrlo nezgodno. Nitko od turista ne voli ovakve ekstremne situacije. Ako si došao kupati se i sunčati u špici sezone, ni najmanje ne želiš da u to vrijeme pada kiša, čamac ti potope valovi, luftić ti ode na susjedni otok a djeca vrište. I još te usput pljačkaju lokalni "poduzetnici" koji su ti za kilometar prijevoza prikolice ili motora ukrali 1500 kuna. Sve će se to vratiti slijedećih godina i bit će ponovo turističke kuknjave, kao što smo prošlih dana slušali turističke hvalospjeve o milijunima noćenja, milijunima putnika, milijardama eura i slično. Turizam i poljoprivreda su vrlo krhke biljke i korov vrlo brzo to sve zaraste. Za sve ostalo tu su HDZ i SDP.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije