Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Podsjetnik na jesen

Upozorenje meteorologa: Pripremite se na olujno nevrijeme, obilnu kišu i grmljavinu

nevrijeme
PIXSELL
15.06.2020.
u 09:41

I sljedećih će dana u unutrašnjosti biti kiše, ponegdje uz grmljavinu, ali manje te ne posvuda. Pritom će u utorak i srijedu biti umjereno i znatno oblačno, ujutro moguće s maglom, a u četvrtak su izgledna dulja sunčana razdoblja

U novome će tjednu biti promjenjivo i manje toplo nego tijekom vikenda, gdjekad čak i razmjerno svježe. Svakodnevno će barem ponegdje pasti malo kiše, a u mnogim će krajevima biti i obilnijih pljuskova s grmljavinom, mjestimice vjerojatno i s olujnim nevremenom, osobito u ponedjeljak, koji bi neke u kopnenom području mogao podsjetiti na jesen, piše glavni meteorolog HRT-a Zoran Vakula.

"U ponedjeljak će u Slavoniji, Baranji i Srijemu biti uglavnom oblačno s povremenom kišom. Mjestimice će pritom biti i pljuskova s grmljavinom, moguće i izraženijih, s obilnijom kišom. Puhat će slab i umjeren sjeverozapadnjak, a dnevna temperatura bit će za nekoliko stupnjeva niža nego u nedjelju. Obilnije oborine može biti i u dijelu gorske Hrvatske. Sunčana su razdoblja izgledna ponegdje na sjevernom Jadranu, gdje će uglavnom poslijepodne biti povećana vjerojatnost za pljuskove s grmljavinom, moguće i izraženije. Bit će manje toplo nego u dane vikenda, uz slab i umjeren sjeverozapadnjak te jugozapadnjak i zapadnjak", prognozirao je za HRT Krunoslav Mikec, dipl. ing. iz DHMZ-a.

"I sljedećih će dana u unutrašnjosti biti kiše, ponegdje uz grmljavinu, ali manje te ne posvuda. Pritom će u utorak i srijedu biti umjereno i znatno oblačno, ujutro moguće s maglom, a u četvrtak su izgledna dulja sunčana razdoblja. Temperatura zraka nakon osvježenja u ponedjeljak opet će porasti.

Video: Tuča se spustila u Kašini

I na Jadranu će u nastavku tjedna biti malo toplije nego u ponedjeljak. Sunčanog će vremena biti više nego na kopnu, ali neće biti posve stabilno. Vjerojatnost za pljuskove postojat će ponajprije na sjevernom dijelu, u utorak i na krajnjem jugu. Puhat će uglavnom slab i umjeren sjeverozapadnjak i zapadnjak te jugozapadnjak, u utorak prolazno ponegdje i bura.", prognozirao je za HRT Krunoslav Mikec, dipl. ing. iz DHMZ-a.

Ključne riječi

Komentara 3

NI
Nikolafink
17:20 15.06.2020.

Ovdje u baranji 🌅 sija nema kiše nigdje a treba nam ko zlato

JO
Jovo2000
12:18 18.06.2020.

Ništa od nevremena, stiže ljeto u punoj žegi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije