Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Upozorenje iz Gradskih groblja: Ako dobijete ovaj poziv nazovite policiju

Na upozorenje građana da ih telefonom zovu nepoznate osobe i u ime Gradskih groblja te od njih traže OIB (osobni identifikacijski broj), Gradska groblja upozoravaju javnost da to ne čine njihovi djelatnici
29. listopada 2019. u 16:48 2 komentara 23762 prikaza
Građani uređuju grobnice prije blagdana Svih svetih
Foto: Robert Anić/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/4

Gradska groblja u Zagrebu danas su upozorila korisnike grobnih mjesta da je zabilježena zloupotreba traženja OIB-a. Naime, nekolicina građana prijavila je da su ih kontaktirale putem telefona osobe koje su se predstavile kao djelatnici Gradskih groblja te zatražile OIB korisnika grobnog mjesta.

'Pa nije mi jasno...' Žena u suzama zbog bešćutnog postupka na groblju: 'To su ljudi bez osjećaja i savjesti'

- Na upozorenje građana da ih telefonom zovu nepoznate osobe i u ime Gradskih groblja te od njih traže OIB (osobni identifikacijski broj), Gradska groblja upozoravaju javnost da to ne čine njihovi djelatnici. Svaki takav pokušaj predlažu građanima da prijave policiji. Građani svoj OIB mogu dostaviti Gradskim grobljima isključivo osobno dolaskom u upravnu zgradu koja se nalazi u ulici Hermanna Bollea 27, Zagreb u uredovno vrijeme, poslati pismeno poštom, ispuniti e obrazac za dostavu OIB-a na web stranici: www.gradskagroblja.hr ili dostaviti putem elektronske pošte na adresu info@gradskagroblja.hr. Naime, neki od korisnika grobnih mjesta i/ili platitelji grobne naknade Gradskih groblja, još uvijek nisu dostavili OIB koji je potreban kako bi razlikovali korisnike istog imena i prezimena te kako bi mogli utvrditi korisnike više grobnih mjesta - priopćila su Gradska groblja.

Građani uređuju grobnice prije blagdana Svih svetih
1 / 16
Građani uređuju grobove uoči blagdana Svi Sveti
Toni Kukoč
Legenda Bullsa
Proslavljeni Hrvat prodao kuću za skoro 6 milijuna kuna, pogledajte o kakvoj je ljepoti riječ
s
OHR SAVJETNIK
Muči vas svrbež „tamo iza“? Saznajte kako ga se riješiti