Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Preokret u slučaju

Upitan kredibilitet sobarice oslobodio Strauss-Kahna optužbi

Dominique Strauss-Kahn
AFP
22.08.2011.
u 07:55

Državni tužitelj odustat će od slučaja zbog nedostatka čvrstih dokaza te zbog sobaričine nedosljednosti i sklonosti laganju

Optužbe protiv bivšeg čelnika Međunarodnog monetarnog fonda Dominiquea Strauss-Kahna za seksualno napastovanje najvjerojatnije će, prenosi Guardian, biti odbačene. Tužitelji će, kako je objavio anonimni izvor, najvjerojatnije na ročištu u utorak sudu objasniti razlog odbacivanja optužbi, a kako tvrdi izvor, na takav potez odlučili su se zbog upitnog kredibiliteta žene koja je optužila Strauss-Kahna.

Nakon zaokreta u slučaju čiji su se dokazi u jednom trenutku smatrali vrlo čvrstima, ured državnog tužitelja objasnit će navodno napadnutoj ženi kako odustaju od slučaja prvenstveno zbog nedostatka dokaza koji upućuju na seksualni napad te zbog njezine nedosljednosti i sklonosti laganju, zbog čega bi porota teško povjerovala njezinu svjedočanstvu.

Podsjetimo, slučaj Strauss-Kahna zaintrigirao je cijeli svijet kada je izgledalo da se cijela njegova karijera temelji na seksu, nasilju i politici. Obećavajući francuski predsjednički kandidat, u domovini poznat kao "Veliki Zavodnik", optužen je za brutalan i prijezira vrijedan napad na afričku imigranticu koja je čistila njegov luksuzni hotelski apartman. Ulozi su bili visoki i za optuženoga, a i za državnog tužitelja kojemu je nakon 18 mjeseci rada u državnoj službi dodijeljen ovako važan slučaj.

Komentara 37

RE
@rea
22:22 22.08.2011.

U medjuvremenu, C. Vance odlučio. Nema optužbe ! ;o)

OB
-obrisani-
08:45 22.08.2011.

\"upitan\" kredibilitet tamnopute sobarice, oslobodio \"neupitan\" kredibilitet eksponenta belosvetskih financijskih mešetara

IT
i_tata_bi_sine
23:59 23.08.2011.

Očekivan ishod.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije