Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Svijet

Upitan kredibilitet sobarice oslobodio Strauss-Kahna optužbi

Državni tužitelj odustat će od slučaja zbog nedostatka čvrstih dokaza te zbog sobaričine nedosljednosti i sklonosti laganju
22. kolovoza 2011. u 07:55 37 komentara 3 prikaza
Dominique Strauss-Kahn
Foto: AFP

Optužbe protiv bivšeg čelnika Međunarodnog monetarnog fonda Dominiquea Strauss-Kahna za seksualno napastovanje najvjerojatnije će, prenosi Guardian, biti odbačene. Tužitelji će, kako je objavio anonimni izvor, najvjerojatnije na ročištu u utorak sudu objasniti razlog odbacivanja optužbi, a kako tvrdi izvor, na takav potez odlučili su se zbog upitnog kredibiliteta žene koja je optužila Strauss-Kahna.

Nakon zaokreta u slučaju čiji su se dokazi u jednom trenutku smatrali vrlo čvrstima, ured državnog tužitelja objasnit će navodno napadnutoj ženi kako odustaju od slučaja prvenstveno zbog nedostatka dokaza koji upućuju na seksualni napad te zbog njezine nedosljednosti i sklonosti laganju, zbog čega bi porota teško povjerovala njezinu svjedočanstvu.

Podsjetimo, slučaj Strauss-Kahna zaintrigirao je cijeli svijet kada je izgledalo da se cijela njegova karijera temelji na seksu, nasilju i politici. Obećavajući francuski predsjednički kandidat, u domovini poznat kao "Veliki Zavodnik", optužen je za brutalan i prijezira vrijedan napad na afričku imigranticu koja je čistila njegov luksuzni hotelski apartman. Ulozi su bili visoki i za optuženoga, a i za državnog tužitelja kojemu je nakon 18 mjeseci rada u državnoj službi dodijeljen ovako važan slučaj.

PROBLEM S ISPORUKOM
Nastavlja se rat oko cjepiva: EU dala ultimatum AstraZeneci, ključnu ulogu ima Hrvatica
Priprema vozila za zimu
ZIMSKA NJEGA
Posvećujemo li svojim vozilima zimi dovoljno pažnje
  • @rea:

    U medjuvremenu, C. Vance odlučio. Nema optužbe ! ;o)

  • -obrisani-:

    \"upitan\" kredibilitet tamnopute sobarice, oslobodio \"neupitan\" kredibilitet eksponenta belosvetskih financijskih mešetara

  • i_tata_bi_sine:

    Očekivan ishod.