Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pripremite se

Upaljen alarm za dio Hrvatske, jak vjetar otežava promet, katamaranske linije u prekidu

Dubrovnik
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
17.11.2018.
u 07:43

Povremeno će puhati umjeren sjeveroistočnjak, u gorju na udare jak, a na Jadranu umjerena i jaka bura s olujnim, podno Velebita i orkanskim udarima

Kako javlja DHMZ danas će biti djelomice sunčano, u unutrašnjosti uz promjenljivu naoblaku. U gorskoj Hrvatskoj uz više oblaka mjestimice može pasti i malo oborine na granici kiše i snijega. Povremeno će puhati umjeren sjeveroistočnjak, u gorju na udare jak, a na Jadranu umjerena i jaka bura s olujnim, podno Velebita i orkanskim udarima. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 4 do 9 na kopnu, a na Jadranu od 12 do 16 °C.

U nedjelju će također biti vjetrovito i hladno. Umjereno do pretežno oblačno, vjetrovito i danju još malo svježije. U unutrašnjosti, ponajprije u drugom dijelu dana, mjestimice je moguća slaba oborina, uglavnom kiša, a u višim predjelima i susnježica te snijeg. Najviše sunčanog vremena bit će u Dalmaciji. Vjetar povremeno umjeren sjeveroistočni, a na Jadranu jaka, mjestimice na udare i olujna bura, osobito podno Velebita.

Upaljen je narančasti alarm za dio Jadrana zbog jakih udara vjetra, dok je u Velebitskom kanalu izdano i crveno upozorenje. Vrijeme je opasno, a mogu se očekivati olujne brzine vjetra u kombinaciji s lokalno visokim valovima.

Foto: DHMZ/Screenshot

Kako javlja HAK od 06:44 sati za sve skupine vozila otvorena je autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče. Na dionici tunel Sveti Rok-vijadukt Božići brzina je ograničena na 40 km/h.

Zbog vjetra, samo za osobna vozila otvoreni su:

autocesta A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Delnica (obilazak za ostale skupine vozila je starom cestom kroz Gorski kotar-DC3);

državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački (DC54) i Paški most.

Dubrovnik Dubrovnik
1/13

Na autocesti A7 Draga-Šmrika zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila), a na Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupinu vozila).

A1: prometna nesreća između tunela LEDENIK i tunela BRISTOVAC u smjeru Dubrovnika.

U prekidu su katamaranske linije: Novalja-Rab-Rijeka, Mali Lošinj-Cres-Rijeka.

Pogledajte video: Ovo su najbolje zimske gume

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar rubinet
rubinet
11:48 17.11.2018.

Jaka bura s orkanskim udarima ispod Velebita. Pa zašto onda ne objavite sliku s tog područja? Sigurno je imate. Zašto stavljate sliku iz Pila,Dubrovnika?

DI
Diosiario
14:36 17.11.2018.

Gdje su sad ovi detuđmanizatori? Kako to sad preko Radićevog masleničkog mosta mogu ići sva vozila, a preko starog samo osobna vozila?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije