Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Uoči prve godišnjice katastrofe, sljedeći tjedan Vlada u Gunji

Kako doznajemo, pozivi za obljetnicu poslani su na adrese predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, predsjednika Hrvatskog sabora Josipa Leke, premijera Zorana Milanovića, ministara...
08. svibnja 2015. u 00:05 9 komentara 409 prikaza
Gunja,poplava
Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL

U selima županjske Posavine, koja su lani stradala u poplavama, pripremaju se za obilježavanje prve godišnjice katastrofe. Na dan poplave, 17. svibnja, održat će se sveta misa u Rajevu Selu, a bit će otkriven i spomen-križ na mjestu gdje je nasip puknuo pod naletom nabujale Save. Toga dana obići će se i ostala sela stradala u poplavi.

Kako doznajemo, pozivi za obljetnicu poslani su na adrese predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, predsjednika Hrvatskog sabora Josipa Leke, premijera Zorana Milanovića, ministara... Još je nepoznato tko će se odazvati, ali se zna da će u iduću srijedu, 13. svibnja, u Gunji biti održana redovita sjednica Vlade.

– Dolaze svi ministri, kao i premijer Milanović. Na Vladi će se raspravljati o uobičajenim pitanjima, ali će biti riječi i o Gunji i ostalim selima stradalima u poplavi. Premijer i ministri upoznat će se sa svime što je napravljeno tijekom sanacije, ali i onime što treba učiniti kako bi se život normalizirao – kaže općinski načelnik Hrvoje Lucić.

Dodaje kako su završeni radovi na gotovo svim objektima javne namjene, a obnoviti treba još oko 600 kuća. Za posljednje posjete stradalim selima ministrica graditeljstva Anka Mrak Taritaš najavila je da će radovi na obnovi obiteljskih kuća biti završeni do 15. kolovoza.

>>Predsjednica Grabar-Kitarović u cjelodnevnom posjetu županjskoj Posavini

>>Povjerenik EU za upravljanje krizama u Gunji: Zadovoljni smo onim što je Hrvatska do sada napravila

Neugodna situacija
Ono što je mladoženja napravio mladoj izazvalo zgražanje: 'Traži papire za razvod!'
a
Jadranom bez daha
Argonauti u sedam dana preveslali 650 kilometara hrvatske obale
 • Avatar mirica19
  mirica19:

  Pustite ljude u njihove domove, ostalo nije bitno!

 • Avatar mirica19
  mirica19:

  Hajmo i to obilježavati... :/

 • Avatar majkomila22
  majkomila22:

  Nek su oni križ udarili na nasip..trebali su ga staviti oni koji su izbjegli poplave..npr Beograd...