Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Christos Stylianides

Povjerenik EU za upravljanje krizama u Gunji: Zadovoljni smo onim što je Hrvatska do sada napravila

Rajevo Selo
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
17.04.2015.
u 20:42

Stylianides se imao priliku upoznati sa razmjerama stradavanja ovoga djela Hrvatske ali i do sada učinjenoga u sanaciji poplavljenih kuća i objekata javne namjene

U pratnji zamjenika ministrice graditeljstva u Vladi RH Željka Uhlira danas je sela županjske Posavine, koja su stradala u prošlogodišnjoj katastrofalnoj poplavi, posjetio i Christos Stylianides, povjerenik Europske komisije za humanitarnu pomoć i upravljanje krizama. Stylianides se imao priliku upoznati sa razmjerama stradavanja ovoga djela Hrvatske ali i do sada učinjenoga u sanaciji poplavljenih kuća i objekata javne namjene. Obišao je i obnovljeni dio savskoga nasipa u Rajevom Selu.

- Ono što se dogodilo u Gunji važna je lekcija svima nama jer je Gunja podsjetnik kako su nesreće moguće te moramo biti pripravni na njih. I dalje moramo raditi na prevenciji i pripravnosti za poplave i ostale moguće katastrofe. Hrvatsku smatramo vrlo važnim  partnerom u civilnoj zaštiti i važnim regionalnim centrom, rekao Stylianides dodajući kako je zadovoljan svime što je Hrvatska učinila do sada u obnovi stradalog područja. Prema službenim podacima Ministarstva graditeljstva, koje je novinarima iznio zamjenik ministrice Uhlir, do sada je u obnovu stradalog područja županjske Posavine uloženo više od 320 milijuna kuna.

- U objekte javne namjene utrošeno je oko 22 milijuna kuna od kojih su oko 15 milijuna kuna bespovratna sredstva Europske komisije. Tim novcem obnovljene su 34 zgrade javne namjene; škole, zdravstvene ambulante i društveni domovi. Trenutačno se radovi na obnovi stradalih kuća izvode na oko 600 kuća na stradalom području, rekao je Uhlir. Podsjetio je i kako je nakon poplave i prikupljenih podataka i procjene ukupne štete Europska komisija Hrvatskoj dodijelila 8.959,725 eura što je maksimalni iznos pomoći, a od čega je dio utrošen na obnovu objekata javne namjene. Taj bespovratni iznos isplaćen je na osnovu prijave koju je Ministarstvo graditeljstva, u ime Republike Hrvatske, zatražilo iz Fonda solidarnosti Europske Unije. 

Komentara 3

MA
Marko1337
22:23 17.04.2015.

Da li je zadovoljan narod u Gunji ? Koliko naovaca poreznih obveznika je utrošeno transparentno i po partijskoj liniji ? Kada ćemo saznati tko je zašto minirao nasip ?

Avatar una12
una12
10:47 18.04.2015.

Svaka Vlada se moze pohvalit sa dobrim stvarima koje su napravili, samo ova Vlada ima toga jako malo.

Avatar trešnjevkazaZG
trešnjevkazaZG
20:02 19.04.2015.

" U objekte javne namjene utrošeno je oko 22 milijuna kuna od kojih su oko 15 milijuna kuna bespovratna sredstva Europske komisije. Tim novcem obnovljene su 34 zgrade javne namjene; škole, zdravstvene ambulante i društveni domovi. Trenutačno se radovi na obnovi stradalih kuća izvode na oko 600 kuća na stradalom području, rekao je Uhlir. Podsjetio je i kako je nakon poplave i prikupljenih podataka i procjene ukupne štete Europska komisija Hrvatskoj dodijelila 8.959,725 eura što je maksimalni iznos pomoći, a od čega je dio utrošen na obnovu objekata javne namjene. Taj bespovratni iznos isplaćen je na osnovu prijave koju je Ministarstvo graditeljstva, u ime Republike Hrvatske, zatražilo iz Fonda solidarnosti Europske Unije. "

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije