Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
I TO SE DOGAĐA Privedena dvojica 17-godišnjaka i 20-godišnjak

Unuku dala 100.000 kuna za iznuđivače!?

19.12.2008.
u 11:48

ZAGREB – Dvojica 17-godišnjaka i 20-godišnjak Marko T. osumnjičeni su za iznudu 100.000 kuna od 14-godišnjeg dječaka te za pokušaj iznude i oduzimanje slobode drugom 14-godišnjaku. Obojicu maloljetnika iznuđivači otprije poznaju.

– Osnovano se sumnja da su osumnjičeni od travnja do 21. lipnja ove godine na Trešnjevci u više navrata prijetili prvooštećenom 14-godišnjaku iznuđujući od njega novac – rekla je Aleksandra Ljuba, glasnogovornica PUZ-a.

Tražili još 50.000 kuna
Naglasila je da je osumnjičeni trojac dogovorio plan kako će od preplašenog 14-godišnjaka izvući novac, a poslije su podijelili “dobitak”.

Čini se da su njihove prijetnje bile vrlo uspješne jer su svojim “paklenim planom” od 14-godišnjaka dobili 100.000 kuna, koje je preplašenom dječaku, kako doznajemo, dala njegova baka. U razdoblju od dva mjeseca pod raznim je izgovorima od bake ‘žicao’ novac, a baka kao baka, nije mogla odoljeti unuku nego mu je, ne sumnjajući ni u što, davala bez previše pitanja.

Nakon što su od dječaka izvukli sve što su mogli, smislili su novi plan.

– Osumnjičeni su na istom području od 11. do 16. prosinca, verbalno prijeteći te šaljući prijeteće SMS-ove drugom 14-godišnjaku, tražili da od prvooštećenog iznudi još 50.000 kuna – objasnila je Ljuba.

Želeći biti što uvjerljiviji u svojim prijetnjama, 13. prosinca na Trešnjevci su presreli drugog 14-godišnjaka i prijeteći mu strpali ga u svoj automobil. Odvezli su ga ispred doma iznuđenog 14-godišnjaka i prijeteći tražili da ga nazove, priprijeti mu i zatraži još 50.000 kuna.

Malodobnici šute
Prestrašeni dječak to je i učinio, ali ovaj put prvi 14-godišnjak nije popustio pod pritiskom prijetnji. Odbio je svojim iznuđivačima dati novac.

Nakon što su ostali “kratkih rukava” iznuđivači su pustili drugog 14-godišnjaka i odvezli se.

Nakon dovršene kriminalističke obrade obojica 17-godišnjaka odvedena su na zagrebački Općinski kazneni sud za mladež gdje su se branili šutnjom te im je određeno zadržavanje, a Marko T. odveden je u Istražni centar Županijskog suda.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije