Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Svijet

United Grupa: Vučić ne govori istinu, ponudili smo 35 milijuna eura za Premier Ligu

Neka objasni građanima Srbije je li istina da je prava za sportske prijenose Telekom Srbija platila nekoliko puta više u odnosu na ranije cijene, poručuju iz United Grupe
22. srpnja 2021. u 19:23 19 komentara 1083 prikaza
Vučić u Beogradu ugostio njemačkog ministra vanjskih poslova Maasa
Foto: Milos Tesic/ATAImages/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Pozivamo Aleksandra Vučića da pokaže papire i dokaže svoje tvrdnje kako je United Grupa "ponudila više novca u prvom krugu, ali je Telekom pobijedio u drugom krugu", navodi United Grupa u priopćenju vezanom uz prava prijenosa utakmica Premier Lige. 

Aleksandar Vučić KOMENTIRAO KRITIKE IZ REGIJE Vučić: Službena politika je nepovredivost granica Srbije, a ne tuđe granice

- Aleksandru Vučiću, koji se jučer razotkrio kao glavni strateg kompanije Telekom Srbija i kao netko tko je učestvovao u pregovorima oko kupovine prava za Premier Ligu na strani Telekoma Srbije, ovog puta se ne obraćamo kao predsjedniku Srbije već kao konkurentu na tržištu, poručili su te naveli kako je Vučić lagao i obmanuo sve građane Srbije.

Kako navode iz United Grupe, imali su najuspješnije rezultate od kada postoje i to u prvih šest mjeseci 2021. godine i u posljednje tri godine ostvarili rast poslovanja od 300 posto. 

- Čak i tako uspješna United Grupa, lider u telekomunikacijama i medijima u Jugoistočnoj Europi, nije mogla ponuditi više od 35 milijuna eura po sezoni za prava prijenosa Premier Lige za tržište bivše Jugoslavije. Taj iznos je bio prevelik i nerealan te uvjetovan nelegalnom konkurencijom državnog i privatnog kapitala, koja je u zemljama Europske unije apsolutno nemoguća i zabranjena. Srbija je također potpisala, ali ne primjenjuje taj isti zakon. Nažalost očekivano, s obzirom na to da mnogobrojne zakone Srbije Telekom i njihov menadžer Vučić svakodnevno krše, navode dodajući kako će se žaliti institucijama u Srbiji i u Europskoj uniji. 

- Našeg konkurenta Vučića pozivamo da javno i dokumentirano dokaže svoje tvrdnje, a poznato je kako voli pokazivati razne dokumente i fotografije na televiziji. Ako se ohrabri i pokaže papire, neka objasni građanima Srbije je li istina da je prava za sportske prijenose Telekom Srbija platila nekoliko puta više u odnosu na ranije cijene, poručuju.

VELIKA TRANSAKCIJA TELEKOMA Nova akvizicija United grupe u Hrvatskoj: Telemach Hrvatska od HT-a i Zabe kupio Optimu

Navode kako za TV prijenose talijanske nogometne lige čija je cijena ranije iznosila 5 milijuna eura godišnje, Telekom po novom ugovoru plaća 23 milijuna eura godišnje, španjolsku nogometnu ligu koja je koštala 8,5 milijuna eura po sezoni, po novom ugovoru Telekom plaća 14 milijuna eura, francusku nogometnu ligu čija su TV prava prijenosa godišnje iznosila 800.000 eura, Telekom sada plaća 6 milijuna eura po sezoni te prijenose utakmica Lige prvaka čija je cijena ranije iznosila 18 milijuna eura godišnje, Telekom po novom ugovoru plaća 45 milijuna eura godišnje.

Također, navodi se kako nogometnu ligu Srbije plaćaju 8 milijuna eura, što je dvostruko veći novčani iznos nego ranije. - I tako još u mnogim sportovima i različitim ligama Telekom se odlučio za strategiju plaćanja višestruko većih cijena, sve do Premier Lige za koju su ponudili 10 puta veći iznos od onog koji je ranije plaćala United Grupa, tvrde. 

- Možda menadžer Telekoma Srbija, Aleksandar Vučić, zna kako će 3.500.000 gledatelja Arene Sport u regiji uspjeti sve to platiti, budući je cijena koja se naplaćuje od operatora ispod 2 eura po korisniku za sportske kanale. Je li menadžer Vučić svjesno prihvatio činjenicu da Telekom unaprijed radi 150 milijuna eura minusa godišnje samo na sportskim pravima? Hoće li tu razliku platiti građani Srbije? Konkurent Vučić bi mogao pitati predsjednika Srbije. Možda on zna, zaključuju iz United Grupe. 

potpuno iskreno
Mikulić progovorila o situaciji sa sinom: Gledaju nas kao da nismo normalni, svojom pričom ne pomažete
PD
Testiramo i educiramo o zaštitnoj opremi, a u ponudi imamo više od 10.000 proizvoda
 • Avatar Viktor999
  Viktor999:

  Zašto ovo nije stavljeno pod tzv. premium, ako je novinare VL-a toliko briga šta se dešava u srbiji, to ne znači da isti interes djeli preko 90% građana RH kao što se pokušava nametnuti

 • zoki_bijela:

  Dovoljno je napisati Srbin.. Ili Penelopea

 • Vlaskoulicanec2:

  Vučić ne govori istinu? Ja sam šokiran!!! To jednostavno nije moguće...